V dalším divizním zápase hostil brodský tým kutnohorskou Spartu, která skončila v minulé sezóně na druhém místě divizní skupiny C. Přesto se domácí borci urostlých hráčů soupeře nezalekli a snažili se hrát aktivně. V 16. minutě se za obranu hostí dostal Holeček, ale zakončení z nadějné pozice bylo slabé a brankáře Šimona nemohlo překvapit.

O minutu později bylo nebezpečno i před domácí brankou, když se do podobné situace dostali hosté, ale střela Kutné Hory skončila v zahradě u Sochorů. V 24. minutě měli hosté nájezd ze strany, který Kopal vytěsnil na roh. V 31. minutě zahrával Hloušek přímý kop a centr našel zcela volného Kordíka, který hlavou branku přestřelil.

Do poločasu stojí za zmínku již pouze jedna střela hostí, se kterou si Kopal poradil a na druhé straně přímý kop z nadějné pozice od Linky, který bohužel branku netrefil. Poločas tedy skončil bez gólů.

Nástup do druhého poločasu přinesl dvě tutovky hostí. V 48. minutě střela Schwarze lízla tyč domácí branky. Poté v 53. minutě míč záhadně propadl za domácí obranu a před brankou Brodu se objevil kutnohorský kapitán Wolf, ale zakončení totálně nezvládl.

Pak už ale přišla brodská radost. Brod měl výhodu autového vhazování hluboko na své polovině. Aut si vzal na starost obránce Kordík a našel hlavu Havla, který prodloužil míč do středu hřiště, kde se objevil nepokrytý Holeček. Jeden z nejaktivnějších hráčů Brodu poté krásně otočil hru na pravé křídlo odkud nabíhající Wanacki z první perfektně odcentroval před branku, kde nepokrytý Hloušek nádherně zakončil. Brod se tak po krásné akci ujal v 57. minutě vedení, které přineslo euforii do brodských řad.

O dvě minuty později Brod krásně vykombinoval hostující obranu, ale závar před hostující brankou dalším gólem neskončil. Kutná Hora se s porážkou samozřejmě smířit nechtěla a tlačila se do zakončení, a to hlavně z nakopávaných míčů při standardních situacích. Šanci měli hosté v 72. minutě, ale gól nepadl. V 76. minutě naopak zazlobili domácí, když po pěkné akci zakončoval Maryško, ale akce skončila pouze rohem. V 78. minutě se Brod na polovině hostí dostal do přečíslení tři na jednoho, ale Holeček tuto akci doslova zmařil nepřesnou přihrávkou.

Poslední minuty zápasu přinesly zoufalý nápor Kutné Hory, který vyústil v 87. minutě jasnou tutovku Schwarze, ale Kopal v brance předvedl neuvěřitelný zákrok, a tak uhájil konečnou výhru. Železný Brod tak dosáhl historické premiérové výhry v divizní soutěži a navíc proti Spartě.

Železný Brod - Kutná Hora 1:0 (0:0)

Branka: 57. Hloušek. Rozhodčí: Šob, ŽK: 0:1. Diváků: 205. Ž. Brod: Kopal - Hartl, Kotlár, Hozda, J. Kordík - Wanacki, Linka, Maryško, Hloušek (89. Šimek) - Havel (73. Kovář), Holeček (86. Brožek).