FK Baumit - Čáslav 2:1

Velmi úspěšné jaro prožívají ve II. lize ženy FK Baumit Jablonec. Potvrdit tuto pravdu hodlaly Čertice také ve svém posledním domácím utkání letošního ročníku ČFLŽ, ovšem v cestě jim stály nadmíru zdatné soupeřky FK Čáslav.

Nikdy nevyhrály

Čtvrtý celek tabulky navíc o uplynulém víkendu poslal do Jablonce nad Nisou rezolutní vizitku, když na domácím hřišti deklasoval Uragán Ústí nad Labem 19:0! Ačkoli by se mohlo zdát, že tříbodové choutky jabloneckých fotbalistek jsou odvážné, statistiky hovoří jinak. V ligovém duelu totiž čáslavské hráčky ještě nikdy nedokázaly v Jablonci uspět, domácí zeleno-bílý tým na ně zatím vždy dokázal vymyslet vítěznou taktiku.

Trenéři Baumitu neměli pro utkání k dispozici hned několik svých opor, přesto složili sestavu, která na hřišti svým výkonem těšila přítomné diváky. Ovšem i Čáslav dokazovala, že na čele tabulky nesídlí náhodně, a tak se na umělém pažitu ve Mšeně hrála kvalitní partie. O první vážnější rozruch se v 19. minutě postarala mladá domácí stoperka Andrea Klápšťová.

Hned přišla penalta

Zastavila unikající soupeřku jen za cenu faulu po skluzu ve vlastním pokutovém území a nemohlo následovat nic jiného než penalta proti jabloneckému Baumitu. Její exekuce se ujala hostující Alena Buchtová a s přehledem poslala své barvy do vedení 0:1. Zdálo se, že favorit využije svého snadno nabytého vedení a bude i nadále určovat ráz hry, ovšem domácí tým to nedovolil.

Ani obdržená branka Čertice nerozhodila, a tak se i nadále hrál vyrovnaný fotbal. Ve 40. minutě vybojovala svým důrazem rohový kop ve prospěch Baumitu jeho pravá záložnice Kateřina Srnová.

Z rohu do branky

Sama se při této akci zranila, musela být za postranní čarou ošetřována, a tak jeho zahrávání čekalo na domácí celek v oslabeném počtu deseti hráček. Pavla Klementová situaci využila nejlépe jak mohla, svému rohovému kopu dala patřičnou rotaci a poslala míč rovnou do čáslavské branky 1:1! A vyrovnávací gól přinesl i potřebnou pohodu pro poločasovou přestávku.

Po ní vlétly Jablonecké do hry nabuzeněji než jejich soupeřky. A hned po čtyřech minutách druhé půle také domácí předvedly nejpohlednější akci celého zápasu. Andrea Pecháčková vyslala přesnou přihrávkou po pravé straně do prostoru mezi rohovým praporkem a pokutovým územím útočnici Pavlu Trojákovou. Ta si vychutnala čáslavskou obranu a přesným pasem na zadní tyč vybídla ke skórování svou partnerku v útoku Silvii Horčičkovou.

Sylvie to potvrdila

Ta potvrdila, že je střelkyní druhých poločasů a bezpečně vystřelila svému týmu vedení 2:1! Kolem 60. minuty se začala hra znovu srovnávat a dění na hřišti nasvědčovalo dramatickému závěru.

Žádná z nadějně vyhlížejících akcí však již ani jednomu týmu gólovou radost nepřinesla, a tak se FK Baumit Jablonec po závěrečném hvizdu rozhodčího radoval z dalších tří nesmírně cenných vítězných bodů za výhru 2:1! A spokojení odcházeli i fanoušci.

Sestava FK Baumit Jablonec:

Plátková - Proboštová, Gadziňská, Klápšťová, Málková Srnová (62´ Veseloušová), Pecháčková, Bistiaková, Klementová (89´Janková) Trojáková, Horčičková.

Štěstí bylo doma

Spokojený trenér jabloneckých děvčat Jan Štol po utkání řekl:

„Čáslav patří do druholigové špičky, její tým hraje komplexně a nemá žádné slabiny. O to více vítězný úspěch těší! Soupeřky jsme zaskočili již na podzim na jejich hřišti, kde jsme ještě minutu před koncem řádné hrací doby vedli 1:2, ale štěstí se od nás tehdy odvrátilo a Čáslav nejen že vyrovnala na 2:2, ale v nastaveném čase dokonce strhla vítězství na svou stranu šťastným gólem na 3:2. Dnes tomu bylo naopak, trochu toho pověstného štěstíčka pomohlo zase nám a je z toho výhra 2:1. Dospěli jsme k ní po týmovém výkonu a co je zcela neuvěřitelné, díky dnešnímu vítězství se můžeme definitivně pochlubit stoprocentní jarní bilancí na domácím hřišti, což se v soutěži nestává příliš často! Všechna ligová domácí utkání jsme na jaře vyhráli a stejným kouskem se zatím mohou chlubit i naše dorostenky.