Batátové lívance
Budeme potřebovat:
- 200 g batátů
- 200 ml ovesného mléka
- 200 g hladké špaldové mouky
- 2 polévkové lžíce medu
- 1 čajová lžička cejlonské skořice
- kokosový olej pro potření pánve

Postup:
1. Batáty oloupeme, nakrájíme a připravíme do změknutí v páře.
2. Změklé batáty rozmačkáme vidličkou.
3. Přidáme mouku, ovesné mléko, med a skořici. Ze surovin vypracujeme tužší těsto.
4. Pánev potřeme kokosovým olejem, rozehřejeme a z těsta vytvarujeme lívance, které opečeme z obou stran.
5. Lívance můžeme podávat s dětskou výživou, bílým jogurtem, ořechovým máslem, džemem nebo s ovocem. Chutnají také výborně samotné.
Pekne papkaj je slovenská rodinná značka. Tak jako každý rodič chtějí autoři blogu pro děti jen to nejlepší. Inspirujte se jídelníčkem s chutnými, jednoduchými a zdravými recepty, které pro vás vybíráme. Originální jídla zaujmou nejen děti, ale i dospělé. Recepty můžete sledovat také na Instagramu.