Cuketový perník
Budeme potřebovat:
- na těsto:
- 350 g cukety
- 130 g jablečného pyré
- 100 g bílého jogurtu
- 100 ml ovesného mléka
- 3 ks vajec
- 350 g špaldové hladké mouky
- 1 polévková lžíce holandského kakaa
- 120 g třtinového cukru
- 12 g bezfosfátového kypřicího prášku
- 1 vrchovatá čajová lžička perníkového pepře
- na zdobení:
- malinový džem
- 70 g hořké čokolády
- 40 g kokosového oleje

Postup:
Cuketu nastrouháme najemno. Všechny suroviny dáme do mísy a pořádně promícháme.
Těsto přelijeme do zapékací mísy vystlané pečícím papírem (použila jsem formu 38x26 centimetrů) a dáme péct do trouby, kterou si předem vyhřejeme na 190 °C. Pečeme přibližně 40 minut.
Když je koláč dopečený, vyjmeme ho z trouby a potřeme malinovým džemem.
Koláč necháme vychladnout. Mezitím si rozpustíme hořkou čokoládu s kokosovým olejem. Čokoládovou polevou však polijeme pouze polovinu až třičtvrtinu koláče.
Čistou část s džemem si tak mohou dát i menší dětičky, aby si pochutnala celá rodina.
Pekne papkaj je slovenská rodinná značka. Tak jako každý rodič chtějí autoři blogu pro děti jen to nejlepší. Inspirujte se jídelníčkem s chutnými, jednoduchými a zdravými recepty, které pro vás vybíráme. Originální jídla zaujmou nejen děti, ale i dospělé. Recepty můžete sledovat také na Instagramu.