Plněná vepřová rolka

Budeme potřebovat:

  • vepřové karé celý kus (cca 2 kg); nepoužijeme celé, ledaže byste měli více lidí u stolu.
  • žampiony na pečení 3 ks
  • selská šunka
  • balkánský sýr
  • pažitka
  • sušená rajčata v oleji
  • trochu hořčice
  • nit na maso
Asijská pikantní rýže s pečeným bokem
Kousek Asie. Pikantní rýže s pečeným bokem nadchne snadnou přípravou

Postup:

1. Maso si odkrojíme z vrchní části karé, naklepeme osolíme a opepříme.

2. Položíme si jej na silikonovou podložku nebo fólii. Poklademe na vyklepané maso selskou šunku tak, aby se nám trochu překrývalo.

3. Balkánský sýr rozdrobíme na selskou šunku a přidáme sušená rajčata, nasekanou pažitku a nakrájené žampiony. Přidáme tam také trochu hořčice.

4. Maso si srolujeme pomocí fólie, kraj si pořádně zavážeme a pokračujeme až po druhý konec, přičemž nám vznikne role.

Vietnamská polévka Pho
Posílí i zahřeje. Vietnamská polévka pho je ideální pro zimní odbobí

5. Když máme maso svázané, okořeníme směsí uzený gril a osmahneme rolku na oleji z každé strany, aby se nám maso zatáhlo.

6. Vložíme do pekáče, podlijeme 2 dl vody a zakryté alobalem dáme péct na 190 °C asi 1,5 hodiny.

Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.