Nealko mátový pohár

hrst čerstvých lístků máty
1 PL cukru krupice
šťáva z jednoho grapefruitu
75 cl vychlazeného toniku
snítky máty a plátky citronu na ozdobu

Zleva Martina Hamouzová, Adéla Švecová, Pavla Nejezchleba
Dejte si s dětmi partičku Písmenožrouta nebo Houbohru

V hmoždíři rozdrtíme mátu s cukrem a dáme do džbánku. Džbánek naplníme ledovou drtí. Přidáme citronovou a grapefruitovou šťávu a tonik. Opatrně zamícháme, aby se přísady spojily a ozdobíme snítkami máty a plátky citronu.

Nealko jahodové lassi

200 g jahod
200 g nízkotučného bílého jogurtu
20 ml minerálky
1 PL medu
šťáva z1/ 8 citronu
případně méně podle chuti ovoce
led

Mnoho lidí miluje grilování kvůli nezaměnitelné kouřové chuti jídla
Jak vybrat správný gril? Je dobré si říci, jak často a kde ho budete využívat

Do mixéru vložíme očištěné ovoce a jogurt, ochutíme medem a citronem, vhodíme 3 kostky ledu a rozmixujeme dohladka. Poté vmícháme minerálku a ihned podáváme. Pro pikantnější verzi můžeme přidat chilli a snítku meduňky. Minerálku můžeme obměnit za ochucenou minerálku s bylinkami nebo zázvorovou limonádu.

Virgin Colada

6 cl pomerančového džusu
3 cl kokosové smetany
6 cl ananasového džusu
36 cl ledu nebo ledové tříště
plátek ananasu na ozdobení

Ingredience šejkrujeme s ledovou tříští v šejkru. Lze připravit i v mixéru. V tomto případě použijeme kostkový led a vše dobře rozmixujeme. Servírujeme ve větší sklenici ozdobené ananasem.

Nealkoholický Irish Cream

15 cl smetany
5 cl kondenzovaného mléka
2 lžíce javorového sirupu
2,5 cl čerstvě uvařeného espressa
špetka mleté skořice
1 lžička vanilkového extraktu
špetka jemně strouhané pomerančové kůry
led

Ingredience vložíme do velkého koktejlového šejkru s velkou hrstí ledu. Pořádně protřepeme, dokud se vše nespojí. Podáváme nalité na led.

Diabolo Grenadine

30 ml grenadiny (sirup z granátových jablek)
velká hrst ledu
150 ml neochucené minerálky
1 větvička máty

na grenadinu
10 cl šťávy z granátového jablka
100 g cukru
kapka vody z pomerančového květu

Šťávu z granátového jablka a cukr vložíme do pánve. Při nízké teplotě mícháme, dokuc se cukr nerozpustí. Necháme vychladnout. Poté přidáme vodu z pomerančového květu a nalijeme do sterilizované láhve. Vydrží až dva týdny.
Třicet mililitrů takto připravené grenadiny nalijeme do vysoké sklenice, přidáme led a doplníme minerálkou. Jemně promícháme a zdobíme větvičkou máty.