Rozhodl až závěr
HC Vlci : HC Banik Sokolov 5 : 2
V notně pozměněné sestavě a bez zraněného Tondra nastoupili jablonečtí hokejisté proti celku Sokolova. A pokud na stadion zavítal někdo, kdo nezná tabulku druhé ligy, žil by v domnění, že hrají dva sousedi v pořadí. Sokolov sice je na samotném dně tabulky začal velmi svižně a odvážně, napadal domácí rozehrávku a vůbec se nezalekl toho, že Vlci naopak bojují na samém vrcholu. První třetina tak přinesla vyrovnaný hokej s rychlými akcemi na obou stranách a stejně tak i šancemi. Oba muži v maskách ale byli na svém místě a tak se šlo na první přestávku za stavu 0 : 0. To se ovšem rychle změnilo hned po čtyřiceti vteřinách druhé části. Do vedení však nešli favorizovaní domácí, ale hosté. Šťastným střelcem byl hostující Čejka. Vlci poté zvýšili své úsilí, recept na dobře chytajícího Feča dlouho najít nedokázali. Nepomohli tomu ani přesilové hry, ve kterých hráli domácí hodně staticky a bez střelby.Změnu přinesla až v pořadí čtvrtá početní výhoda. V ní se z velkého úhlu trefil Peřina přesně nad rameno brankáře hostí a srovnal stav utkání na 1 : 1. Všem na stadionu ale bylo v tu chvíli jasné, že cesta za vítězstvím bude ještě hodně těžká. Sokolov se totiž ukazoval jako velmi zarputilý a bojovný tým, který navíc povzbuzovala vidina úspěchu na dosah. Vlci v té chvíli již pozměnili složení jednotlivých útoků a pozvolna získávali „půdu pod nohama" ( spíše led pod bruslema). Změnit skóre se jim ale už nepodařilo a tak i po dvou třetinách byl stav nerozhodný – 1 : 1. Na další branku tak museli fanoušci čekat až do 47 minuty, kdy Moravcovu střelu usměrnil do sítě hostí Brokeš. Radost domácích neměla dlouhého trvání. Sokolov totiž využil přesilovou hru a v 51. minutě vyrovnal ! V tu chvíli se projevila morálka Vlků, kteří se nenechali zlomit a po akci Peřiny s Demelem šli opět do vedení. Drama vrcholilo, ovšem vzalo rychlý konec v 58. minutě. To dokázali domácí během dvaceti vteřin dvakrát skórovat a rozhodli tak o svém vítězstvím. Z pohledu skóre to vypadá na jednoznačnou záležitost pro domácí, ovšem obraz hry byl zcela jiný a Sokolov se v jablonci prezentoval ve velmi příznivém světle. Vedoucí domácích to hodnotil následovně : „ Pro nás velice důležité utkání a tři body. Herně se nám příliš nedařilo, kluci ale bojovali a dotáhli těžké utkání do vítězného konce. Sokolov překvapil velmi dobrou hrou,je s podivem, že jsou až na konci tabulky – s touto hrou by měli být určitě výš . Pro nás těžký zápas, důležité body a také zvednuté sebevědomí."
Třetiny : 0 : 0, 1 : 1, 4 : 1
Branky : 38. Peřina (Nevyhoštěný,Demel), 47.Brokeš (Moravec,Mulač), 54.Demel (Peřina), 58.Nevyhoštěný (Bříška), 58.Havlas (Homolka) – 21.Čejka (Janata,Pajk), 51. Trapl (Sláma,Šik)
Vyloučení : 5 : 8 , navíc Davídek a Šik ( Sok) osobní tresty 10 min
Sestava Jablonce : Stejskal (Bouška) – Moravec,Žalud,Čechura,Pavlů,Zeman,Pilař,Hubáček,Bílek – Mulač,Bříška,Demel – Nevyhoštěný,Havlas,Peřina – Homolka,Brokeš,Babec – Pulec,Gecko,Frk