Tato branka přinesla na jablonecké hokejky klid a dění ve druhé části hry bylo v režii hostů. Po brankách Mulače a navrátilce do „vlčí smečky“ Brokeše, vedli Vlci po druhé třetině „pouze“ 3 : 0, i když šancí na další trefy do domácí sítě bylo více. Jenomže hokej je hra vrtkavá, podcenit soupeře se rozhodně nevyplácí a o zvraty v něm nebývá nouze. A mohlo tomu tak být i tentokrát.

Hned v úvodu poslední části hry domácí využili přesilovou hru ke vstřelení branky a drama bylo na světě. A když necelých sedm minut před koncem snížil Kalla na 2:3, šlo do tuhého. Trutnov se tlačil do útoku a Hrstka si rozhodně nemohl stěžovat na nedostatek práce. V poslední minutě vsadili domácí vše na jednu kartu. Odvolali brankáře a hráli se šesti hráči v poli. Po chybě v rozehrávce se ale kotouče zmocnil dobře hrající Brokeš a střelou do prázdné branky zpečetil výsledek.

Gólová paráda Sarra z Rennes v utkání proti Jablonci.
V Rennes mile překvapili, teď si musí poradit s Plzní, komentuje fotbal Hrabák

Z Trutnova se tak Vlci vrátili se třemi body a ve středu je čeká na vlastním ledě celek z Dvora Králové. Utkání začíná v 18 hodin a vidět v něm můžete i exjablonecké hráče Pilaře a Havlase.

HC Trutnov – HC Vlci Jablonec 2:4
Třetiny: 0 : 1, 0 : 2, 2 : 1
Branky: 42. Semorád (Martinec,Bezděk), 54. Kalla (Martinec) - 15. Nevyhoštěný (Mrkvička, Babec), 31. Mulač (Abraham, Brokeš), 33. Brokeš (Mrkvička, Mulač), 60. Brokeš ( Mulač)
Vyloučení: 6 : 8, využití: 1 : 1 , v oslabení: 0 : 1
Sestava Vlků: Hrstka ( Jelínek) – Čechura, Pavlů, Abraham, Melovič, Mrkvička, Havelka, Šuráň – Nevyhoštěný, Bříška, Tondr – Frk, Plíhal, Maďar – Mulač, Brokeš, Babec – Švík, Homolka, Gecko

Jablonečák Tomáš Brokeš se na konci minulé sezóny zkusit štěstí ve Dvoře Králové. Od zápasu v Trutnově bude ale opět oblékat dres Vlků. Jako důvod uvedl ostřílený jablonecký útočník především náročné cestování v průběhu celého týdne, kdy vstával v pět ráno do práce a z ledu do Jablonce se vracel po dvaadvacáté večer. „Ani jsem pak neměl na hokej chuť,“ uvedl Brokeš.

K utkání ve Vrchlabí řekl: „Nebyla to pro mne žádná velká změna. Hrál jsem s klukama, se kterými jsem v Jablonci byl na ledě na konci sezóny naposledy. Tým se příliš nezměnil. Velké plus je pro nás Tomáš Plíhal, který má neskutečné zkušenosti z NHL a dalších soutěží, kterými prošel. Sezóna začala, tři zápasy dvě výhry je zatím pozitivní. Teď bude důležité utkání se Dvorem Králové, který zatím nemá ani bod. Toho bychom měli doma využít a vyhrát. A dnešní zápas? Byl to, podle mne, vyrovnaný hokej. Po dvou třetinách pro nás za stavu 3:0 bylo super. Když jsme dostali dva góly, může pak být za chvíli všechno jinak. Ale dobojovali jsme to až do konce.

Jeden z kolektivů nadějných atletů TJ LIAZ, které trénuje Eva Mikulová (stojící vpravo).
Dělat vejšku jsem si vydupala, říká trenérka Eva Mikulová

Trenér Petr Vyskočil: V Trutnově jsme získali zasloužené tři body. Zápas jsme měli rozhodnout už ve druhé třetině, kdy jsme měli spoustu šancí v soustředěnější koncovce. Závěr byl trochu zdramatizovaný, ale pro nás byla výhra zasloužená. Zapracovali jsme Brokeše, staronového útočníka, který se k nám vrátil. A určitě byl přínosem, má svoji kvalitu. V týmu možná ještě nějaké další pohyby nastanou. V prvním domácím zápase proti utkání jsme podali trochu ustrašený výkon. Z toho se musíme poučit a být důraznější. Teď určitě chceme divákům ukázat to nejlepší, co umíme.