HC Vlci Jablonec : HC Stadion Vrchlabí 5 : 3

Jablonec n. N. – Opravdová derby, takové jsou zápasy Jablonce s Vrchlabím. Ostré jako břitva, s napínavou zápletkou až do konce. Jinak tomu nebylo ani v tom posledním.
NEŽ SE ROZKOUKALI
A kdo přišel na utkání o chvilku později, mohl litovat. Již po 28 vteřinách totiž domácí skórovali a ujali se vedení. Hosté se ještě ani nerozkoukali.
Po střele Bříšky dorážel za záda gólmana hostí Žalud. Vedoucí branka přinesla na domácí hokejky klid, ovšem soupeř se s tím nehodlal smířit a jeho důrazné napadání začalo činit Vlkům problémy. I tak to ale byli oni, kdo měnil skóre zápasu. V jedenácté minutě přihrával Demel před branku Homolkovi, ten se ještě neprosadil, ale kotouč posunul k Peřinovi a jeho střela znamenala dvoubrankové vedení domácích.
PAK ALE ZAČALA MELA
Kdo si myslel, že je „hotovo", byl na omylu. Ve čtrnácté minutě se hrálo dvě minuty čtyři na čtyři a tento početní stav vyhovoval více hostím. Během půl minuty dokázali po střelách Procházky a Bláhy srovnat stav na 2 : 2. Drama bylo na světě. Taktovku v něm ale drželi Vlci. Ještě před koncem třetiny je poslal do vedení Mulač. Druhá třetina začala v obdobném duchu a na jejím začátku bylo pořádně rušno.
UŽ SI DÁL NEZAHRÁL
Hostující Klement fauloval a již při signalizovaném vyloučením ještě píchl holí ležícího Bříšku. Byl za to vyloučený nejen dvou ale i pěti minutovým trestem a osobním trestem do koce zápasu! Zřejmě to byl rozhodující okamžik utkání.
V následující přesilovce totiž Vlci zvýšili na 4:2. Povedenou střelou tak učinil Pavlů. Do konce druhé části hry pak již k žádné změně skóre nedošlo a Vlci si udržovali mírnou iniciativu

PROHÁNĚLI STEJSKALA
V klidu ale být nemohli, soupeř velice dobře a důrazně využíval každé šance k ohrožení domácí branky a Stejskal se rozhodně nenudil.
A nebylo tomu tak ani ve třetí třetině. Do ní hosté doslova „vlétli", domácí obrana nevěděla, kam dřív skočit. Stejskal měl plné ruce i nohy práce. Tlak Vrchlabí pak přinesl i gólové vyjádření a necelých deset minut před koncem utkání snížili hosté na rozdíl jedné branky.
Konec jejich šancí přišel ale záhy. Unikajícího Brokeše soupeř před brankou srazil. A ten pak sám nařízené trestné střílení bravurně proměnil. Nezabránilo mu v tom ani to, že hosté do této situace vyslali náhradního gólmana Jelínka.
V následující bitvě pak Vlci své vedení uhájili a dotáhli dramatický zápas do vítězného konce. Další utkání je čeká na domácím ledě ve středu 8. února od 18 hodin proti Kobře Praha.
Třetiny: 3 : 2, 1 : 0, 1 : 1
Branky: 1. Žalud (Bříška), 11. Peřina (Homolka, Demel), 19. Mulač (Bříška, Babec), 27.Pavlů (Čechura, Demel), 54. Brokeš (trestné střílení) – 14. Procházka (Čurda, Filip), 15. Bláha (Jirků, Maďar), 51. Šimoníček (Maďar, Bláha)
Vyloučení: 5 : 9, navíc Klement (Vr.) 5 + osobní trest do konce
Využití: 1 : 0
Sestava Jablonce: Stejskal (Bouška) – Moravec, Žalud, Čechura, Pavlů,Zeman, Pilař, Bílek, Hubáček – Havlas, Bříška, Babec – Homolka, Demel, Peřina – Mulač, Brokeš, Frk – Pulec (db)