Nový systém hry mladých jabloneckých Vlků jde ruku v ruce s kvalitou hráčů. Bez dobrých dovedností hráčů by se systém aplikoval těžko. „Na tomto systému pracuji již třetím rokem a jsem rád, že to opravdu nese ovoce. Kluci vidí, že to funguje a každý trénink na tom pracujeme. Jsem v tomto ohledu velký perfekcionista a každou odchylku od systému zdůrazňuji jako chybu. Pevně trvám na zásadách s tímto spojenými,“ uvedl k systému jablonecký kouč.

Po hodnocení střelců nezapomněl ani na kvalitní obránce. Z celé soutěže mají Vlci nejméně obdržených branek. Systém je založený na dobré obraně celého týmu. Mezi nejlepší beky patří Jan Šuráň, Jan Málek, Vítek Zeman nebo Jan Pilek. „U beků je výhodou, že tři ze zmíněných jsou ještě mladí a v dorostu mohou zůstat ještě příští sezónu,“ doplnil Jindra Zeman.

Kuriozitou je zajímavost, že dorostenci v základní části nastříleli 116 branek a obdrželi 24. V nadstavbě zatím nastříleli 115 branek a obdrželi 42. Na stou branku, jak v základní části, tak v nadstavbě, vsítil stejný hráč Vítek Zeman. Za každou jubilejní branku musel zaplatit „pokutu“ do společné kasy,“ informoval trenér dorostu.

Jako velmi důležitou bere také roli obou brankářů. Jejich kvalita je na vysoké úrovni a je rovněž velmi vyrovnaná. Trenér Zeman nemá žádný problém dát do zápasu jednoho či druhého. Jedním je Zdeněk Vích a je zde v Jablonci již 4 roky. Hostuje z Mladé Boleslavi. Druhým je Jakub Hrstka, který je původem z Jablonce a kouč ho trénoval v období od jeho začátků až do šesté třídy. Nyní působí v Liberci a v Jablonci je v letošním roce na hostování.

Do konce nadstavbové části zbývají dorostu tři zápasy. „V minulém kole nám trochu pomohl náš nejsilnější konkurent Nové Město nad Metují. Nové Město na nás ztrácelo čtyři body a posledním kole prohrálo doma s Chrudimí. Nyní máme již náskok sedm bodů,“ rekapituloval aktuální situaci v dorostenecké lize Jindra Zeman.

Z toho plyne, že z posledních třech utkání Jabloneckým k jistotě vítězství v soutěži stačí jedna výhra. Případné vítězství je pro trenéra, pro celý tým a určitě i historicky pro jablonecký hokej obrovský úspěch. „Pokud se toto povede postupujeme do baráže o extraligovou příslušnost. Do baráže postupuje pouze vítěz nadstavby. Ta spočívá v tom, že tři nejlepší týmy se utkají dvoukolově každý s každým (čtyři zápasy). Vítěz má právo účasti v extralize. Trochu mě mrzí, že i přes kvalitu, kterou nyní máme, nejsou naši nejlepší hráči zařazováni do zápasů A-týmu. Pokud ano tak jen sporadicky. Pravidelně vídám v jiných utkáních hráče těchto ročníků druhou ligu hrát.