„Stejně jako v říjnovém termínu se k našemu klubu přidalo dalších 16 nových kamarádů a kamarádek, kteří si přišli vyzkoušet hokejový trénink. Tradiční akce Pojď hrát hokej tak v Turnově opět měla úspěch a jsme rádi za každého nového člena,“ pochvaloval si Jakub Duda, vedoucí mládeže HC Turnov 1931.

Po registraci si odvedli trenéři malé sportovce na rozcvičku, kde si děti vyzkoušely všestrannost. Na programu byl basketbal, fotbal a hokejová střelnice.

Mezi tím si šéftrenér mládeže Jiří Slabý a vedoucí mládeže Jakub Duda odebrali rodiče na prezentaci o fungování klubu, představení hokejového prostředí a informacích o povinné výbavě pro děti, kterou klub nabízí pro nováčky k zapůjčení zdarma. Každé zaregistrované dítě si odneslo dárek od Českého hokeje ve formě hokejové láhve CCM, letáčku od sponzora Kaufland a drobné dárečky od klubu HC Turnov 1931.

To hlavní přišlo ve chvíli, když se celá parta nově příchozích členů a dětí, kteří do kategorie náboru už pravidelně chodí, sešli na ledové ploše. Hlavní trenérka náboru Pavla Skalníková ve spolupráci s trenéry všech věkových kategorií dětem připravili ukázku tréninku formou her. Děti si vyzkoušeli sbírání míčků, nácvik bruslení na opičí dráze a hokej na malé branky. Uprostřed hřiště se věnovali další trenéři nejmenším dětem, kteří se dnes po prvé seznamovali s bruslením a potřebovali osobní přístup pro jejich pohodlnější start.

Na další třetině probíhala ukázka minihokeje mixu ročníků z 1.-4. třídy pod vedením trenéra Martina Pánka, aby rodiče a děti viděli, jak probíhají utkání dětí v následujících letech po přechodu z náboru do kategorie přípravky.

Necelá hodina tréninku uplynula jako voda a všichni hokejisté a trenéři se sjeli doprostřed kluziště na společné foto.

„Vnímáme dnešní akci pro náš klub jako úspěšnou a už se těšíme na výchovu dalších talentů, hokejistů, gentlemanů, sportovců a hlavně na vytvoření další hokejové party děti,“ pokračoval Duda.

Tato akce je spolupořádána Českým hokejem. Na trénink nejmenších však může přijít i ten, kdo neměl možnost v rámci akce Týden hokeje. Každé úterý v 16.30 a v neděli v 8.15 si můžou děti ve věku od 4-8 let vyzkoušet trénink. Za první hodiny se v Turnově nic neplatí a tak uvidíte, jestli je hokej pro vaše dítě to pravé.

„Za pomoc s organizací vydařeného hokejového odpoledne a bezvadný průběh celé akce děkujeme všem zúčastněným trenérům, trenérkám a pomocníkům,“ dodal Jakub Duda.