HC Vlci Jablonec – SKHL Žďár nad Sázavou 5:3 (0:0, 1:1, 4:2)

Svoji roli v tom hrály i rozměry hrací plochy. Ta je v Jablonci výrazně menší než ve Žďáru a soupeř si na to musel chvíli zvykat. I přes řadu šancí skončila první třetina 0:0. Úvodní minuty druhé části hry patřily spíše hostujícímu týmu, který se v 7. minutě ujal vedení. Pro vývoj zápasu přišla rozhodující chvíle po necelých deseti vteřinách, kdy bezprostředně po rozehrávce Lukáš Tondr vyrovnal.

Iniciativa se vrátila na hokejky Vlků a byli to oni, kteří udávali tempo hry. Za nerozhodného stavu se šlo do kabin. Bylo jasné, že poslední část hry bude ve znamení urputného boje, kdo strhne vedení a vítězství na svoji stranu. Lépe se i tentokrát vedlo Žďárským, kteří se ve 43. minutě také ujali v přesilovce vedení.

Ilustrační foto hokej
Šanci vyrovnat Vlci ve Žďáru nevyužili, doma musí přidat

Odpověď domácích přišla v 50. minutě, kdy se ranou od modré čáry trefil Martin Tondr. Netrvalo ani minutu a stejný hráč poslal Vlky do vedení. Hosté se sice snažili o vyrovnání, na ledě začalo přibývat tvrdých soubojů, ale domácí tým už větší drama nepřipustil. Po druhé brance Lukáše Tondra a trefě Kamila Bříšky vedli Vlci tři minuty před koncem již 5:2 a o výsledku bylo rozhodnuto. Třetí branka hostí pět minut před koncem znamenala již jen kosmetickou úpravu skóre.

Po dvou zápasech je série vyrovnaná 1:1. K dalšímu utkání jedou Vlci do Žďáru již ve čtvrtek 29. března. Doma pak hrají v sobotu 31. března od 18 hodin. Pokud budou oba týmy pokračovat ve hře jako dosud, pak je to ta nejlepší pozvánka vidět špičkový druholigový hokej.

Vlci ve Vrchlabí vyhráli
Vlci vyhráli ve Vrchlabí a postupují

Kamil Bříška zaznamenal v zápase čtyři kanadské body za tři nahrávky a jednu branku. Zápas okomentoval slovy: „Byla to práce lajny. Dneska jsme byli celý zápas lepší, od začátku jsme na ně vletěli. Oni jen nahazovali puky. Snažili se hrát to, co u nich. A to na našem hřišti neplatí. Myslím, že to byla zasloužená výhra.“

Michal Konečný, trenér Žďáru nad Sázavou: Domácí byli tentokrát na svém ledě lepší, my jsme si museli zvykat na velikost hrací plochy, která také sehrála své. Nikdo po nás nemůže chtít, abychom všechny zápasy vyhráli, máme mladé mužstvo. Vsázím na vítězství v domácím prostředí. Uvidíme, jak to dopadne.