HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Děčín 2:3 

V první třetině využili přesilovou hru a šli do vedení. Soupeř pak byl ale nebezpečnější. Dlouhou dobu probíhal na ledě souboj jabloneckých útočníků a děčínského brankáře Dlouhého, který chytal výborně a Jabloneckým se nedařilo dostat puk za jeho záda.
Děčín ve druhé třetině během přesilové hry vyrovnal a třetí část utkání se hrála stylem kdo z koho. Dvě minuty před závěrečným hvizdem šli domácí do přesilové hry. „Hráli jsme hop nebo trop, se šesti hráči. Podařilo se nám vyrovnat. Prodloužení skončilo nula nula a došlo na samostatné nájezdy,“ okomentoval důležité okamžiky utkání vedoucí Vlků Josef Březina.

V těch ale byl jistější soupeř a proměnil dva, domácí jeden. „Odehráli jsme nepovedený zápas, bez důrazu v koncovce, propadali jsme v obranné činnosti, pouštěli jsme soupeře do přečíslení. I když jsme sahali po vítězství, tak tentokrát jsme na ně, bohužel, nedosáhli,“ uzavřel hodnocení duelu s Děčínskými Josef Březina.

Trenér Děčína Jaromír Carvan:

„Byl to těžký zápas o druhé místo, v některých fázích byl lepší Jablonec, v některých my. Dvě minuty před koncem bylo vyloučení tak trochu na hraně. A penalty, to je vždycky loterie. Tady se nám hraje špatně, protože je malé hřiště. Pro nás je zisk dvou bodů velmi důležitý. Na konci jsme to měli líp ubránit, šest na čtyři bylo těžké. Ale domů jedeme spokojení.“

Branky a nahrávky: 16. Bříška (L.Tondr), 59. Babec (Bříška, Víšek) – 35. Volráb (Petráš, Hašek), 43. Kopta (Oliverius, Zika), rozh. náj. Zika

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Petruželka) – Zeman, Moravec, Čechura, Pavlů, Pilař, Pulec – Babec, Bříška, Tondr L. Víšek, Havlas, Nevyhoštěný, Mulač, Brokeš, Peřina.

HC Děčín: Dlouhý (Šticha) – Balcar, Kaltenböck, Havlík, Málek, Loukota, Chmel, Molnár – Zajan, Volráb, Horák, Oliverius, Chovanec, Petráš, Hašek, Kopta, Zika, Amirov.

Diváci: 362

Samostatné nájezdy:

1. série:
0:0 Zika (DEC)
1:0 Mulač (JBL)
2. série:
1:0 Hašek (DEC)
1:0 Havlas (JBL)
3. série:
1:1 Volráb (DEC)
1:1 Bříška (JBL)
4. série:
1:1 Oliverius (DEC)
1:1 Víšek (JBL)
5. série:
1:1 Petráš (DEC)
1:1 Pavlů (JBL)
6. série:
1:1 Mulač (JBL)
1:2 Zika (DEC)