Vlci Jablonec – Řisuty 6:1

Jako by jim nehrozilo od soupeře žádné nebezpečí. Jenže opak byl pravdou a probuzení přišlo jako blesk z čistého nebe. Z první vážnější akce totiž šly Řisuty do vedení, když se zblízka prosadil Kajl. Bylo to v čase 5:32 a neuplynula minuta a radost hostujícího celku mohla být dvojnásobná.

Domácímu Hosnedlovi ale přišla na pomoc tyč jeho branky. A do třetice to byl jablonecký gólman, kdo lapil kotouč z vyložené pozice střílejícího útočníka Řisut. Kdyby na ukazateli skóre svítil po deseti minutách stav 0:3, nikdo by se nedivil. Teprve poté se Vlci probrali a výsledek na sebe nedal dlouho čekat.

NASTOUPILI JINÍ VLCI

Ve 12. minutě hráli přesilovku a po přesné kombinaci celého útoku vyrovnal stav zápasu Bříška. Hra Vlků se zlepšila, ovšem k brankovému vyjádření to nevedlo a do kabin se šlo za stavu 1:1. Do druhé části ovšem jako by nastoupil jiný tým Vlků. Kombinace směřovaly rychle k brance soupeře, nechybělo jim střelecké zakončení. A to, že byl stále nerozhodný stav, bylo hlavně zásluhou brankáře hostí Ilašenka. Ten odolával až do poloviny páté minuty, kdy jej překonal po nahrávce Víška Havlas. To bylo pro Vlky znamení k ovládnutí hry. A za minutu a půl to již bylo 3:1, když se podruhé prosadil Bříška. Martin Tondr mu poslal dlouhý pas a Bříška po bleskovém objetí branky skóroval.

A PAK PADALY GÓLY

To však nebyl konec brankové „tříminutovky“. Po dalších 70 vteřinách totiž putoval kotoučod Nevyhoštěného k Havlasovi a jeho nahrávku přetavil Víšek ve čtvrtý gól domácích. A to už pak zůstali na ledě jen Vlci. Jasně svého soupeře přehrávali. Výsledkem byl pátý gól v síti Řisut. Po Bříškově nahrávce střílel přesně nad vyrážečku soupeřova brankáře obránce Žalud. A jablonecký kanonýr tentokrát v roli nahrávače, Kamil Bříška, poznamenal: „Myslím, že jsme byli o třídu lepší.“ Jasné vedení domácích určilo také průběh posledního dějství. Zatímco Jablonečtí se hokejem bavili, hostující celek se již jen snažil neinkasovat. To se mu téměř podařilo. V domácím týmu ale řádil Kamil Bříška a ten ve 44. minutě završil svůj hattrick.

A jak viděl zápas úspěšný střelec? „Ze začátku to bylo těžké a po první třetině 1:1 to nebylo to pravé. Až po druhém gólu jsme začali hrát svoji hru a ve druhé třetině nám to tam napadalo. Ale dvě třetiny jsme byli o třídu lepší.“ Do konce se pak stav již nezměnil a Vlci si připsali další vítězství. Není ovšem čas spát na vavřínech, další zápas hrají už ve středu 11. října v Bílině.

Třetiny: 1:1, 4 :0, 1:0. Branky a nahrávky: 13. Bříška (Tondr Lukáš, Homolka), 25. Havlas (Víšek), 26. Bříška (Tondr Martin, Homolka), 28. Víšek (Havlas, Nevyhoštěný), 39. Žalud (Bříška), 44. Bříška (Tondr Lukáš, Homolka) – 6. Kajl (Kos, Dostál). Vyloučení: 2: 8. Využití: 2:0. Vlci: Hosnedl (Petruželka) – Moravec, Žalud, Čechura, Pavlů, Tondr Martin, Pilař – Homolka, Bříška, Tondr Lukáš – Víšek, Havlas, Nevyhoštěný – Mulač, Brokeš, Babec – Peřina, Gecko, Zeman.