Jako favoritky mířily na závěrečný turnaj do Varnsdorfu, jako vítězky mohly zase po roce odjet domů. Hokejistky pražské Slavie získaly do sbírky další mistrovský titul české ženské soutěže, v rozhodující bitvě porazily Karvinou 3:0 a Final Four opanovaly s celkovým skóre 20:1. Završily tak zlatý hattrick a berou už deváté zlato za posledních 11 sezon! Na bronzovém stupínku skončil rovněž potřetí v řadě Litvínov.

Závěrečný podnik se letos odehrál ve zbrusu novém formátu, který do něj vnesl zpestření. Pražanky ale byly na severu Čech znovu jasně nejlepší a málokoho nechaly na pochybách. Začaly výhrou 7:0 nad Litvínovem, stejná se jim rýsovala i druhý den proti Cherokees z Blanska, soupeř až v závěru alespoň kosmeticky upravil skóre na 7:1.

Další zápasy prvních dvou hracích dnů byly mnohem vyrovnanější, oba ale přece jen skončily vítězstvím obhájkyní stříbra z Karviné. Na Cherokees jim stačila jediná branka Patricie Škorpíkové z 16. minuty. Zato Litvínov už sahal po cenném skalpu, nad Karvinou vedl po dvou třetinách 4:1 a ještě ve 48. minutě 5:2! Soupeřky ale během dalších pěti minut skóre neuvěřitelně otočily a výhra 6:5 je poslala do tradičního boje o zlato.

Finále už neskončilo zdaleka takovým debaklem jako loni (9:1), nicméně Slavia měla od začátku do konce herní převahu a Karvinou prakticky k ničemu nepustila. O vítěznou branku se postarala už ve druhé minutě povedenou tečí Alexandra Halounová, v 17. minutě zvýšila krásnou dělovkou Kristýna Kaltounková.

Právě nejmladší hokejistka týmu se trefila znovu před koncem nervóznější druhé třetiny, ale rozhodčí gól pro vysokou hůl nakonec odvolaly. Kapitánku patnáctky Kaltounkovou to však mrzet nemuselo, v 53. minutě z důrazné dorážky definitivně rozhodla. O obrazu hry svědčil i poměr střel – zatímco karvinská Blanka Škodová čelila 45 pokusům, Kristýně Bláhové v kleci Slavie stačilo na čisté konto 15 zákroků.

Zlaté radosti sešívaných a stříbrnému smutku Karviné předcházela ve Varnsdorfu další bronzová oslava Litvínova. Hokejistky Cherokees předvedly snaživý výkon, ale na víc než branku Sáry Čajanové, která před první přestávkou vyrovnala na 1:1, to nestačilo. Litvínov během druhé třetiny skóroval čtyřikrát a zápas už v klidu dovedl k vítězství 6:1. Jen těžko se o to mohl postarat někdo jiný než suverénně nejproduktivnější hráčka soutěže Klára Chmelová, jejíž nedělní účet se zastavil na čtyřech gólech.