Favorizovaní Letci potvrdili svoji kvalitu.  Vlci ale s nimi drželi dlouho krok, bojovali a opírali se o dobrý výkon Jelínka v brance. Když už se zdálo, že se první třetina dohraje bez branek, přišla chyba domácích v rozehrávce na modré čáře, kotouče se zmocnil hostující Kropáček a tváří v tvář Jelínkovi byl úspěšný a poslal Letce do vedení. Ještě před tím ale měli hosté velké štěstí, když po ráně Křepelky zvonila tyčka branky hostí.

Druhá třetina měla podobný průběh. Hosté lépe bruslili, přesně kombinovali a byli nebezpeční v brankovém prostoru. Vlci odpovídali bojovností, obětavostí a k vidění byl rychlý, zajímavý hokej. Jabloneckým borcům ale schází přesná koncovka. Šance si vytvoří, ale ve finále schází překvapivá a přesná střela. A tak to byli hosté, kdo ve druhé části skóroval a zvýšil své vedení na rozdíl dvou branek. Prosadil se zkušený Jan Hlaváč, který bekhendem z těžké pozice překonal tísněného Jelínka.

Vlci - Letňany
Trenér Plíhal věří, že play off Vlkům vyjde. Teď mají znovu Letňany

Ve třetí třetině se pak hrál oboustranně rychlý hokej, hrana nebyla příliš přerušovaná a ke spokojenosti přítomných fandů scházely jenom branky v síti hostí. Byli to pak oni, kdo v padesáté třetí minutě upravil skóre na 0 : 3. Došlo k tomu opět po závaru těsně před Jelínkem.

O osudu utkání tak bylo rozhodnuto a na konečný stav pak po chybě Mrkvičky dvě vteřiny před závěrečným hvizdem upravil opět Jan Hlaváč. Vlci i přes nespornou snahu tentokrát na svého soupeře nestačili a vidina play off se jim začíná vzdalovat. Uvidíme, jestli bude platit, že naděje umírá poslední.

HC Vlci Jablonec : HC Letci Letňany 0 : 4 (0 : 1, 0 : 1, 0 : 2)

Branky a nahrávky: 19. Kropáček, 33. Hlaváč (Kellerstein), 53. Hasil (Pejchal), 60. Hlaváč (Kellerstein)

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Jelínek (Krofta) – Patzelt, Bitman, Pavlů (A), Abraham, Had, Mrkvička (C) – Křepelka, Jakubec, Kačírek – Brokeš, Hric, Jursa – Hájek, Plíhal, Kapička – Vomáčka, Homolka (A), Bouřil. Trenér: Tomáš Plíhal

HC Letci Letňany: Zeithaml (Horák) – Potěchin, Straka, Chalupa, Lokajíček, Zedek, Kolářík, Fiala – Kastner (A), Hasil, Hlaváč – Vacín, Řepík, Wojnar – Kropáček, T. Pejchal, Kellerstein – Hozák (C), Turek, Arnošt – Smola. Trenér: Jaroslav Nedvě