HC Letci Letňany - HC Vlci Jablonec 1:7

Vítězství hostů bylo zasloužené. Od začátku se na ledě projevovala jejich herní zkušenost. Pro Vlky to byl klidný zápas, který si mohli s jistotou užívat. Potvrdil to také Petr Vyskočil: „Byli jsme celý zápas hokejovější, pro nás to byl bezproblémový zápas, takový, jak by to mělo z naší strany vždycky vypadat.“ Kouč Vlků zdůraznil, že jeho tým hrál dobře, hráči nic nepodcenili a drželi si, podle trenéra „svůj level“. A také se nepřizpůsobili hře domácích.

„Každý zápas je odvislý od kvality soupeře, tak je to v hokeji vždycky. Takový zápas, jaký jsme dnes odehráli, je ideální stav, tak by se mi to líbilo,“ přál si trenér Vyskočil. Branek padlo za tři třetiny dost. Místním fanouškům se muselo utkání líbit, zajímavější by pro příznivce pražských Letců ale bylo, kdyby padaly do sítě Jablonce.

Ilustrační foto
V infarktovém závěru rozhodl Mrkvička. Vlci nakonec o gól vyhráli

Trenér Vyskočil chválil výkon celého mužstva. Na otázku, koho z hráčů by za výkon pochválil,“ připomenul, že neuvádí rád jednotlivce, protože dobrý výkon a branky jsou vždycky záležitostí celé pětky. „Ale pořád je to ještě začátek soutěže a hodně věcí se dá dál vylepšovat. Samozřejmě, že na tom musíme pořád dál pracovat,“ řekl trenér Vlků.

KOLÍN BUDE OŘÍŠEK

Další zápas hrají Jablonečtí na domácím ledě. A lehký určitě nebude. „S Kolínem jsme v přípravě prohráli. Byli jsme týden na ledě, soupeř o čtrnáct dnů déle. Byl suverénně lepší. Prohráli jsme. Kvalita bude určitě někde jinde než dnes. Musíme se na Kolín pořádně připravit,“ má v plánu lodivod Vlků. Jablonečtí hokejisté zvou na další utkání všechny své příznivce.

Branky: 8. Horák (Uhlíř, Procházka) – 8. Bříška (Čechura, Nevyhoštěný), 13. Bříška (Nevyhoštěný, Pavlů), 19. Bříška (Pavlů, Tondr), 33. Nevyhoštěný (Tondr), 40. Plíhal (Homolka), 46. Plíhal (Homolka), 54. Švík (Mrkvička, Nezbeda)
Třetiny: 1:3, 0:2, 0:2.