Na ledě je teď čekají velmi tvrdí a nároční soupeři. Jablonečtí se v této top skupině ale neztratí. Mají za sebou už několik zápasů a špatně si nevedli.

Víkend v Šumperku

Předvánoční víkend se vypravili za soupeřem do Šumperka. V prvním zápase nad domácími vyhráli 4:1, v dalším jim podlehli 2:5. Ovšem výhru i v tomto zápase měli nejprve na dosah ruky. Vedli 2:0. Situace se vyvíjela ve prospěch hostů. Ti dění na ledě nejprve řídili podle sebe. Pak se ale, jako mávnutí kouzelného proutku, jejich výkony zhoršily. Domácí okamžitě využili situaci a korigovali výsledek na 1 : 2. Jablonečtí vystřídali brankáře, ale po chybě Vlků soupeř opět skórovali a upravil stav utkání na 2 : 2.

Domácí ještě přidali

A na konci třetiny zvýšil Šumperk na 3:2. Pak už hráli Vlci pod tlakem šumperského mužstva a nepodařilo se jim zaktivovat svoje síly natolik, aby vstřelili branku. Na Jablonecké se usmálo štěstí a mohli využít přesilovku a v dalším útoku na branku soupeře skóre srovnat. Ale přesilovku nevyužili.

„Kluci zbytečně faulovali, hráli nedisciplinovaně. Výhra Šumperku byla zasloužená. Naši hráči situaci podcenili, hráli lehkovážně," popsal situaci druhého zápasu na šumperském ledě trenér Vlků Jiří Kubsch.

Výkony hráčů trenéra mrzely hlavně proto, že na začátku vypadalo, že si tři body odvezou do Jablonce. Pro některé Vlky, jak připomenul, byl dvojzápas v Šumperku také probuzením do reality. „Zjistili totiž, že zase až tak dobří hokejisté, jak si o sobě někteří dosud mysleli, nejsou. Ovšem je pár takových, kteří podávají stále nadstandardní výkony, třeba brankář Zdeněk Vích nebo hráči Jan Cadrik, Ondřej Vodseďálek nebo Josef Opočenský," zhodnotil dosavadní výkony svých svěřenců trenér Kubsch. Zdůraznil, že mužstvo juniorů má určitě na to, aby hrálo ve finálové skupině.

Mají krátké volno

O vánočních svátcích dostali mladí Vlci několik dnů volna. Už ale od 28. prosince se opět setkali na ledě a pokračují v další přípravě. Další zápas je totiž čeká už 8.ledna.