HC Vlci – HC Rodos Dvůr Králové 5:4

To hosté byli produktivnější a hned svoji první větší šanci Duškem využili a šli do vedení.A byli to oni, kdo se ujal iniciativy. To platilo do konce první části, když domácí před větší pohromou zachránila v jednom případě i tyčka Hosnedlovy branky. Na začátku druhého dějství sice Vlci srovnali, jenže obraz hry se příliš nezměnil.
Obrana Rodosu byla tvrdá

Kompaktní obrana hostí činila domácím problémy a téměř každý útok znamenal nebezpečí pro jabloneckou svatyni. A Rodos šel opět do vedení. Jablonečtí kontrovali Babcem, „plichta „ trvala pouze minutu a vedení strhli na svoji stranu opět hosté. Zvrat ve vývoji přišel až v úvodu posledního dějství. V rozmezí 18 vteřin Vlci Nezbedou a Plíhalem otočili skóre a opět převzali otěže zápasu do svých rukou.

Fotbalisté Jablonce vyhráli v Kyjevě.
Povedlo se! Jablonec slaví historickou výhru v Evropské lize

Na nervy domácím fanouškům zabrnkal ještě hostující Valášek, když srovnal stav na 4 : 4. Jenže Vlci, více bojující než hrající na krásu, si již zápas vzít nenechali.

DŘINA A PĚKNÝ HOKEJ

Domácí se Tondrem opět ujali vedení a poté dotáhli zápas do vítězného konce. Byl to tentokrát z domácí strany více boj a dřina než pěkný hokej. Důležité jsou ale body, a ty zůstaly v Jablonci. Trenér HC Vlci Petr Vyskočil: „Po první třetině jsme prohrávali jedna nula, třetina byla vyrovnaná. Branka byla i zbytečná, šance jsme měli, ale byli jsme málo důrazní v koncovce. Ve druhé třetině četnost střelby byla, ale chyběla kvalita. Po druhé třetině jsme prohrávali 3:2, nabádal jsem je k lepší koncovce, upozorňoval na odražené puky, na to, abychom zareagovali na hru soupeře. Třetí třetinu jsme 3:1 vyhráli. Teď jedeme do Sokolova v sobotu, v tabulce je první. Mají nadstandardní podmínky, ale mladé hráče, bude to určitě zajímavé utkání.“

BRÁCHOVÉ PROTI SOBĚ

Na ledové ploše se potkali bratři Tondrové. V dresu soupeře nastoupil Martin Tondr a za jablonecké Vlky Lukáš Tondr. Bratrovražedný souboj ale probíhal ve slušných regulích. Hráli tělo na tělo, nic si neodpustili, ale všechno v rámci slušnosti.

Třetiny :0 : 1, 2 : 2, 3 : 1
Branky a nahrávky: 23. Tondr (Bříška, Plíhal), 29. Babec (Plíhal), 42. Nezbeda (Homolka, Pilař), 43. Plíhal (Tondr, Bříška), 53. Tondr (Plíhal, Bříška) – 11. Matějíček, 27. Franc (Tondr), 30. Půhoný (Hoskovec), 46. Valašek (Dušek)
HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Jelínek) –Abraham, Mrkvička, Pavlů, Čechura, Pilař, Havelka ,Melovič – Plíhal, Tondr, Bříška – Mulač ,Brokeš, Maďar – , Frk Nezbeda, Babec -Švík, Homolka

Podle sekretáře oddílu Karla Hornického vstoupili Vlci do utkání velmi dobře a hned v úvodu využili přesilovou hru, na kterou došlo díky nedisciplinovanosti soupeře.

Karel Hornický: „Za půl minuty jsme ji ještě zdvojnásobili, hráli jsme pět na tři. Ale nevytvořili jsme si žádnou pořádnou šanci. Ale jak to chodí ve sportu, nedáš dostaneš. Dvůr naše chyby naopak potrestal hned prvního pořádného jeho útoku. V první třetině se nám tedy moc nevedlo, snažili jsme se o vyrovnání, ale moc se nám nedařilo. Odskakovaly nám puky z holí. Ve druhé už to bylo lepší, ta pro nás začala velmi dobře. Podařilo se nám vyrovnat, ale hned jsme vyrobili pro nás tradiční hrubou chybu a dali jsme Dvoru šanci na vedení 2:1. Vyrovnali jsme. A i když jsme vyslali na branku Dvora 22 střel, pouze dvě jsme využili. Ve třetí jsme využili přesilovku na srovnali. Při akci dva na jednoho ale soupeř dotáhl pak na 4:4. A právě Lukáš Tondr rozhodl o výsledku pro nás, za asis