Most - Vlci Jablonec 1:5

Navíc hraje Most své zápasy na ledě zimního stadionu ve Slaném. Jeho hlavními oporami jsou známá jména z extraligy – Jan Alinč a Vojtěch Kubinčák. Úvod utkání patřil domácím. Než se Vlci na slánském ledě rozkoukali, unikl jim po levé straně Hora a z kruhu trefil přesně protilehlý růžek Hosnedlovy branky. Na ukazateli svítil čas 0:27. Jabloneckým borcům ale netrvalo dlouho a ze šoku se vzpamatovali.

Kamil Bříška zápas po ukončení komentoval slovy: „Nevěděli jsme, co od dnešního utkání můžeme čekat. Vstoupili jsme do něj špatně, hned v prvním střídání jsme dostali gól. Myslím, že se soupeř trošku uspokojil a my jsme začali hrát. Rychle jsme srovnali stav a když jsme dali na 2:1, tak to z nás spadlo. A byli jsme až do konce lepší.“ Střelcem vyrovnávací branky byl Vojtěch Havlas a po jeho brance se výkon Vlků zlepšoval. Dlouho se však nedařilo převahu vyjádřit brankově. „To přišlo až v 17 minutě, když se Havlas trefil v utkání podruhé po pěkné nahrávce od Víška,“ řekl k důležité brance vedoucí týmu Josef Březina.

NEVĚDĚLI, JAK NA NĚJ

Stavem 2:1 skončila první třetina a obraz hry, v němž měli hosté navrch, se nezměnil ani ve druhé části hry. Na výborně chytajícího Kuchaře v domácí brance však jablonečtí útočníci dlouho recept nenacházeli. Až ve 37. minutě, po tlačenici v domácím brankovišti, posunul kotouč za brankovou čáru Mulač. Minutu a půl před koncem druhého dějství se pak trefil přesně obránce Moravec a odpor domácích se definitivně zhroutil. A to Moravec nepatří k těm, kteří se zapisují často do listiny střelců. V tomto utkání se mu to podařilo hned dvakrát. V poslední třetině právě on upravil konečné skóre na 5:1 pro Vlky.

A co na to řekl autor důležitých branek? „Byli jsme lepším mužstvem, oni sice dali rychle gól, ale pak jsme převzali kontrolu nad utkáním a po třetím gólu už soupeř pomalu odcházel. I fyzicky.“ A své dvě branky okomentoval s úsměvem: „No, myslím, že jsem si to pro letošek vystřílel. Snad na Vánoce padne ještě jeden…. Vlci si tak ze Slaného vezou tři body. Další chtějí přidat v sobotu 23. září, kdy hostí doma pražskou Kobru.

Třetiny: 1:2, 0 :2, 0:1
Branky: 1. Hora (Šefl) – 4. Havlas (Nevyhoštěný, Pavlů), 17. Havlas (Víšek, Pavlů), 36. Mulač, 39. Moravec (Tondr L.), 50. Moravec (Bříška)
Vyloučení: 10:5. Využití: 0:2
Sestava Vlků: Hosnedl (Petružálek) – Moravec, Žalud, Čechura, Pavlů, Holub, Tondr M., Zeman, Pilař – Homolka, Bříška, Tondr L. – Víšek, Havlas, Nevyhoštěný – Mulač, Brokeš, Babec – Pulec, Peřina, Gecko