Po více než čtrnácti dnech se Vlci opět představili na domácím ledě, tentokrát přivítali soupeře z Trutnova. Zápas přinesl nevídanou podívanou v podobě tvrdé hry s řadou vyloučení a mnoha dramatickými situacemi hlavně před brankou hostí. Vlci odehráli dobrý zápas, který ani zdaleka dlouho nevypadal tak jednoznačně.

Oporou byl brankář

Opírali se o spolehlivý výkon Stejskala v brance a o pozornou hru v obraně. I když chyb se ani tentokrát nevyvarovali. Střelecky se dařilo Michalovi Pavlů, Michalovi Nevyhoštěnému a když k tomu připočteme úspěch Davida Homolky, byla z toho výhra 3:0 a další Stejskalova nula.

I když duel s Trutnovem, který se po prohře s jabloneckými Vlky usadil na dvanáctém místě tabulky, skončil pro domácí vítězstvím, nebyl vůbec jednoduchý.

Marodka pokračuje

V mužstvu totiž stále pokračuje marodka, kvůli které už bylo také odložené utkání s Pelhřimovem.  Víkendový zápas proto Vlci odehráli s patnácti hráči, někteří ještě stále bojují s virózou a bacily. „Od začátku jsme měli zápas ve své  moci, soupeř hrozil jen z brejků. My jsme ale často  špatně přecházeli z obrany do útoku. Byli jsme sice aktivnější, ale zpočátku bez brankového zakončení," popsal úvod střetnutí trenér Jiří Kubsch.

První třetina skončila s nulovým výsledkem. Druhá začala přesilovkou Vlků, kterou využili  a drželi tak otěže zápasu ve svých rukou. Skončila jejich vítězstvím, soupeř se pokusil o dva výrazné brejky, ale Jablonečtí byli lepší. „Ve třetí už ale Trutnov  přitvrdil. Naši kluci se hlavně nesměli nechat vyprovokovat a nenechat se zbytečně vyloučit. Na začátku poslední třetiny jsme dali branku, která nás ujistila, že body můžou zůstat doma," popsal utkání trenér.

Soupeř sice ještě zvýšil tlak, ale Vlkům se už podařilo výsledek 3:0 v závěru uchránit, a to především díky brankáři Stejskalovi.

Kobra chce postup

Teď je čeká ale těžký soupeř. „Čeká nás Kobra Praha, která letos soutěži dominuje, má podporu pražských klubů a hraje na postup. Hráči měli do středy volno, aby se dali do pořádku. Teď už trénujeme. V sobotu si to s Kobrou rozdáme na pražském ledě," připomenul další zápas Jiří Kubsch.

Desátého prosince mohou fanoušci  podpořit Vlky doma při odloženém zápase s Pelhřimovem. Třináctého zajíždějí do Nymburka, sedmnáctého hrají doma proti Vrchlabí.

Sestava: Stejskal (Bouška) – Petrmichl, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Abraham – Šulc, Bříška, Tondr – Nevyhoštěný, Brokeš, Mulač – Pulec, Homolka, Frk – Hloušek. Branky: 21.Pavlů (Bříška, Petrmichl), 38.Nevyhoštěný (Brokeš, Mulač), 43.Homolka (Zeman, Abraham) . Vyloučení 7:9, navíc 10min NESP Pulec (Jbc), Veselý a Souček (TRU)       Využití 2:0