HC Vlci – HC Rodos Dvůr Králové 6:5

Krok srovnali v patnácté minutě, když se trefil Frk. Za nerozhodného stavu se šlo do kabin a pokyn trenéra domácích Petra Vyskočila na úvod druhé třetiny byl jasný: „Jdeme na to a začneme lépe, než tu první třetinu!"

Opak byl pravdou. Po 32 vteřinách se hosté po chybě domácích opět ujali vedení. Odpověď byla rychlá – minutu po té srovnal v přesilovce Bříška. Pak už se ale vše odvíjelo v režii hostí. Jednoduché – Vlci útočí, chyba v rozehrávce, únik do rozestoupené obrany – gól ! Na konci druhé části pak na ukazateli svítil stav 2 : 4. A bylo hůř. V úvodu třetí části hosté zvyšili na 5 : 2 v jejich prospěch a zdálo se, že, řečeno slovy fanouška „je vymalováno".

Ilustrační foto
Brokeš se vrátil mezi Vlky. Z Trutnova se třemi body

Nebylo. K obratu zavelel Bříška, po akci Tondra snížil. Napodobil ho Mulač a v čase 48:08 to bylo 4 : 5 z pohledu Vlků. Pak ale začal trochu úřadovat sudí. Na ledě se jiskřilo a přibývalo vyloučených. Hlavně na straně jabloneckého celku. Ten se dvakrát po sobě ocitl dokonce ve třech hráčích na ledě. A toto oslabení mělo netradiční průběh. Po akci Pavlů srovnal stav zápasu necelé tři minuty před koncem Plíhal. A drama vrcholilo. Se šťastným koncem pro Vlky.

V čase 58:17, po přesné nahrávce Maďara, dostal kotouč za záda hostujícího gólmana Mrkvička a obrat v zápase byl dokonán! Ač tomu podle vývoje utkání ještě deset minut před koncem nikdo nevěřil, Jablonec utkání otočil a získal plný počet tří bodů! „Neodehráli jsme dobrý zápas. To, že to nebude jednoduché, se vědělo, ovšem že utkání bude mít takový průběh jsme opravdu nečekali. Soupeř byl agresivnější, šel si za ziskem prvních bodů a nebyl od nich daleko. Klobouk dolů, kluci to nezabalili a v poslední třetině, i když nám sudí moc nepřál, dokázali zabrat a zápas otočili. Bylo to vydřené vítězství, rozhodla vůle, když se hra nedařila," zhodnotil zápas vedoucí týmu Vlků Josef Březina.

Třetiny: 1 : 1, 1 : 3, 4 : 1
Branky: 15. Frk (Maďar), 22. Bříška (Pavlů), 44. Bříška (Tondr), 49. Mulač (Mrkvička,Abraham), 57. Plíhal ( Pavlů), 59. Mrkvička (Maďar) – 5.Hamerský (Filip,Petira), 21. Valášek (Fořt, Filip), 24. Luštinec (Havlas), 25. Tondr M. (Dušek,Půhoný), 44. Fořt ( Půhoný)
Vyloučení: 11 : 7 Využití : 1 : 1 V oslabení : 1 : 0
Sestava Vlků: Hrstka ( 25. Jelínek) – Čechura, Pavlů, Abraham, Havelka, Mrkvička, Melovič , Šuráň , Homolka – Nevyhoštěný, Bříška,Tondr – Maďar, Plihal, Frk – Mulač, Brokeš, Babec – Švík, Tejko, Gecko