Bez zraněného Petrmichla a distancovaného brankáře Stejskala nastupovali jablonečtí hokejisté k zápasu s Trutnovem. Postavení v tabulce a vítězná šňůra osmi zápasů v řadě favorizovalo v utkání Vlky. Jenže Trutnov hraje velmi nepříjemný , důrazný hokej a na domácím ledě to platí dvojnásob.

V přesilovce nedali

Vlci navíc zahájili zápas hned v úvodní minutě vyloučením a domácí se tak dostali do tlaku. Branku sice nevstřelili, ale ukazovalo se, že to hosté budou mít těžké. Ti se nedokázali prosadit ve dvojnásobné přesilovce v 8. minutě, a tak přišli ke slovu domácí. V polovině 12. minuty pálil od modré Beneš. Bouška pouze vyrazil a Smékal doklepl kotouč za jeho záda. Domácí byli na koni a před koncem první třetiny se dokázali gólově prosadit podruhé. V přesilovce pálil nechytatelnou ranou Píša.

Vlci pak zaútočili

Úvod druhé části ale patřil Vlkům. Po minutě a půl projel do útočného pásma Demel, posunul kotouč na rozjetého Nevyhoštěného a ten propálil domácího brankáře. Rozdíl jedné branky pak mohl tentýž hráč vymazat ve 32. minutě. Jenže ve vyložené pozici pálil mimo. A tak se slova ujali opět domácí. Během necelé minuty a půl se dokázali prosadit dvakrát. Nejprve využil početní výhodu přesnou střelou Půlpán a následně již za rovnovážného stavu hráčů na ledě našel skulinku mezi Bouškovými betony Perutek.

Po dvou třetinách vedl Trutnov o tři branky a s Vlky to nevypadalo příliš dobře. Úvod poslední části jim ale přinesl naději.

Ve 42. minutě snižoval přesnou dorážkou po Demelově akci Lukáš Tondr. Domácí celek byl ale v tomto utkání důraznější v koncovce. A při signalizované výhodě opět své vedení navýšil. Šťastným střelcem byl Malý.Vlci však nechtěli zápas jen tak nechat soupeři. A tak se skóre opět měnilo. Ve 48. minutě se podruhé v utkání trefil Nevyhoštěný a snížil opět na nadějný rozdíl dvou branek. Pak se na ledě více bojovalo, než že by byl vidět pohledný hokej. A také přibývalo vyloučených na obou stranách.

Definitivní naději Vlků na body vzala 56. minuta. To vyslal tvrdou ránu na hostující branku Píša. Bouškovi se podařilo chytit i následnou dorážku Kubicy, ale na další dorážku Kastnera byl krátký. V závěru pak byli domácí dvakrát ve velkých šancích. Skóre se však již nezměnilo.

Tato sobota ukáže

Vítězná série Vlků tak byla přerušená, soupeř byl tentokrát důraznější a využil možnosti, které mu Vlci nabídli. Tři body za vítězství se budou Vlci snažit získat hned v sobotu, kdy na svém ledě uvítají v 18 hodin celek Bíliny.

Třetiny: 2 : 1, 2 : 0, 2 : 2. Branky a nahrávky: 12. Smékal (Beneš, Janoušek), 20. Píša (Kubica, T. Půlpán), 36. A. Půlpán (Karlík, Chytráček), 37. Perutek (Beneš, Suvorov), 46. Malý (T. Půlpán, Kastner), 56. Kastner (Kubica, Píša) - 22. Nevyhoštěný (Demel), 42. L. Tondr (Demel), 48. Nevyhoštěný (Pavlů, Bříška).

Sestava Jablonce: Bouška - Tondr M., Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Abraham, Pulec Šulc, Bříška,Tondr Nevyhoštěný, Demel, Peřina Mulač, Brokeš, Frk Hric, Žďárský, Vodseďálek.