HC Draci Bílina : HC Vlci Jablonec 6:3

Byli to domácí borci, kteří přečkali úvodní mírný tlak Vlků a v sedmé minutě se ujali vedení. A nebylo to vše. Za minutu a půl se stav měnil podruhé a radovali se opět domácí fanoušci. Poté Jablonečtí přeci jen přidali na tempu, více se tlačili do zakončení, ale překonat brankáře Draků Kurakova se jim nepodařilo. Ten držel čisté konto až do 25. minuty, kdy se při početní výhodě prosadil obránce hostí Žalud a snížil na rozdíl jediné branky.

Dalšímu tlaku Jablonce poté zabránilo dvojnásobné oslabení, které ale přečkali bez úhony. Ve chvíli, kdy se zápas překlopil do druhé poloviny, měli obrovskou šanci Draci, když do odkryté branky ale kotouč dopravit nedokázali. A ke slovu přišlo otřepané „nedáš – dostaneš“ ! Na rozdíl od domácího Kopřivy Nevyhoštěný svoji příležitost přetavil na vyrovnávací branku.

Ve 37. minutě pak šla Bílina do oslabení a Jablonec dokonal obrat v zápase. Podruhé v utkání se zapsal do listiny střelců Žalud.  Vstup do závěrečného dějství vyšel lépe domácím, když využili přesilovou hru a těsně před jejím koncem vstřelili vyrovnávací gól. Ten je povzbudil a ve 47. minutě si vzali zpět vedení . Hra se pak rychle přelévala a Vlci se nadechli k závěrečnému tlaku. Místo něho však v 59. minutě inkasovali popáté.

O osudu zápasu bylo rozhodnuto. Závěrečná hra bez brankáře Vlků pak ještě přinesla domácí trefu do prázdné branky a úpravu stavu na konečných 6:3. Podruhé v sezóně tak jablonečtí odcházejí z hrací plochy poražení, tentokrát hodně nelichotivým výsledkem. V dalším domácí zápase chtějí Vlci své fanoušky přesvědčit o opaku a vyhrát. V sobotu 14. října od 18 hodin se utkají s HC Dvůr Králové n. Labem.

Třetiny: 2:0, 0:3, 4:0
Branky: 7. Hrdlička (Zicho), 8. Procházka (Komínek), 42. Kýhos, 47. Jirkovský (Komínek), 59. Komínek (Bohm), 60. Kýhos (Mála) – 25. Žalud, 33. Nevyhoštěný, 38. Žalud (Pavlů, Zeman)
Sestava Vlků: Hosnedl ( Petrželka) – Moravec, Žalud, Čechura, Pavlů, Tondr M., Zeman,Tůma – Homolka, Bříška, Tondr L. – Víšek, Havlas, Nevyhoštěný – Mulač, Brokeš, Babec – Gecko, Peřina.