Vlci navýšili vedení v serii- vyhráli i po třetí v řadě!
HC Vlci Jablonec : HC NED Nymburk 3 : 1
Vlci navýšili vedení v sérii play off II. hokejové ligy. Vyhráli i po třetí v řadě.Play off pokračuje téměř rychlostí světla a třetí utkání série čekalo jablonecké hokejisty tentokrát na domácím ledě. Po pondělním vítězství vedli 2:0 na zápasy a zároveň věděli, že soupeř se na toto utkání hodně nabudí.
A to se také projevilo v úvodní části hry. Vedení se sice ujal domácí tým, když se v přesilovce prosadil přesnou střelou nad lapačku Demel. Jenže Nymburk o dvě minuty později vyrovnal a až do konce první části hry byl lepším týmem. Lépe kombinoval, byl rychlejší a důraznější.
Nebylo tak překvapením, že domácímu Stejskalovi přibývaly na kontě úspěšné zákroky, zatím co jeho protějšek mnoho práce neměl. Největší šanci domácích, kdy se před ním objevil osamocený Bříška, ale zlikvidoval. Vlci hru v úvodu druhé části vyrovnali a ve 27. minutě šli do vedení.
Dokázali využít i druhou přesilovou hru, když ránu Pavlů od modré tečoval před brankou Havlas. Na ledě pak byl k vidění spíše boj než pohledný hokej , o dramatické situace ale nouze nebyla a šance se i tak rodily na obou stranách. Do poslední části domácí celek vstupoval s jednobrankovým vedením a v očekávání náporu hostí.
A tak jim hned v úvodu vzali vítr z plachet. Pilař vystřelil od modré přes obránce, brankář hostí Brázdil dokázal jeho střelu jen vyrazit a Mulač byl ve správný čas na správném místě. Poslat kotouč do odkryté branky pro něho bylo hračkou. Byla to již čtvrtá branka jabloneckého útočníka v této sérii.
Vlci pak hru kontrolovali, přidali na aktivitě a soupeře do výraznějšího tlaku nepouštěli. Nymburku se ještě naskytla šance dvě minuty před koncem třetí části, když dostali výhodu přesilové hry. Odvolali do ní i brankáře a hráli s šesti hráči v poli. Pozorně a obětavě bránící Vlci ale žádné drama nepřipustili a dotáhli tak zápas do vítězného konce. V sérii, hrané na čtyři vítězná utkání, tak vedou již 3 : 0. Další zápas se hraje již v pátek 3. března, tentokrát v Nymburku.
Třetiny : 1 : 1, 1 : 0, 1 : 0
Branky : 4. Demel (Pavlů), 27. Havlas (Pavlů,Bříška), 42. Mulač (Pilař) – 6. Dyrynk ( Kuncek)
Vyloučení : 2 : 3 využití : 2 : 0
Sestava Jablonce : Stejskal (Bouška) – Moravec,Žalud,Čechura,Pavlů,Zeman,Pilař, Bílek,Švík – Havlas,Bříška,Nevyhoštěný – Homolka,demel,Babec – Mulač,Brokeš,Frk - Pulec,Hubáček,Gecko (db)