Domácí utkání sice zahájili aktivně, jenže do vedení šel soupeř, který využil hned svoji první přesilovou hru, rozebral jabloneckou obranu, a zcela volný Mála mezi kruhy neměl problém s překonáním Jelínka.

Vlci se snažili o rychlou odpověď, ovšem vyloučení Pilaře je v tom přibrzdilo. Hned po návratu jabloneckého obránce na led došlo k jeho srážce s hostujícím Sukem, po které musel přímo na ledě zasahovat lékař a kapitán hostí putoval na další vyšetření do nemocnice. Byla to chvíle, jakou bychom asi na hrací ploše vidět nechtěli, naštěstí situace nebyla tak vážná, jak se v první chvíli zdálo.

V polovině 16. minuty signalizoval rozhodčí vyloučení na straně Klášterce, Jelínek rychle odejel na střídačku a Vlci v šesti hráčích na ledě po Petrmichlově střele od modré srovnali stav zápasu. Za nerozhodného stavu se šlo do kabin a bylo jasné, že cesta za vítězstvím nebude jednoduchá.

A druhá část hry to potvrdila. Nejprve se o vzruch postaral hlavní rozhodčí, který po zranění kolene musel být ošetřován v kabině, a jeho dva kolegové pak řídili několik minut běh zápasu sami. Zápas tak dostal nečekaný spád, neboť v těchto chvílích se hra téměř nepřerušovala. A to ani po té, co se kotouč zřejmě ocitl v brance Klášterce, vyletěl ale ven a rozhodčí pouze upažil.

Šance se rodily na obou stranách, žádný tým je ale dlouho nedokázal využít. Až ve 38. minutě přišla chyba v rozehrávce domácí obrany a Řepík poslal hosty do vedení. Scénář z minulých zápasů se naplnil beze zbytku - chyby totiž jablonecká defenziva vyrábí v sériích a krátce po sobě. Neuplynula totiž ani minuta a hosté vedli o dvě branky.

Za neutěšeného stavu, ale rozhodně s nadějí na zvrat, nastupovali Vlci do posledního dějství, jenže hosté naděje zchladili. Ve 42. minutě využil dalšího zaváhání domácích opět Řepík, jak se později ukázalo, tak střelec večera. Po té domácí přeci jen zvýšili tempo a nasazení, dostali svého soupeře pod tlak, hostující gólman Damašek mnohdy asi ani netušil, jak dokázal zastavit kotouč. Jenže po střelách Nevyhoštěného ve 46. minutě a Šulce ve 49. minutě byl na ukazateli stav 3:4 a vyrovnání viselo na vlásku.

Jenže jak již bylo zmíněno, scénáře zápasů se opakují. Stejně jako proti Kolínu, i tentokrát v největším tlaku přišla chyba, a hosté šli do vedení o dvě branky. V křeči hrající domácí pak sice tlačili na svého soupeře, skórovat se jim už nepodařilo a byli to naopak hráči Klášterce, kteří po úniku Řepíka uzavřeli brankový účet zápasu.

Vlkům tak nevyšel již třetí domácí zápas v řadě, citelně chyběl již v první třetině zraněný Liška, rozhodující však jsou hrubé chyby v obranné činnosti, kdy je soupeři nejen dovoleno téměř vše, ale je mu to i nabídnuto. Desetiminutové vzepětí s nasazením, důrazem a bojovností pak většinou na zvrat nestačí a naopak, přemíra snahy přinese další hrubku… Pokud celý tým nebude hrát důsledně a důrazně při obranné činnosti, pak naděje na vítězství jsou mizivé. A stejně důrazně se musí hrát i před brankou soupeře, kde se Vlci chovají spíše jako beránci.

Vlci Jablonec – HC Klášterec 3:6 (1:1, 0:2, 2:3)

Branky a nahrávky: 16. Petrmichl (Bříška), 46. Nevyhoštěný (Mrkvička), 49. Šulc (Petrmichl, Tondr) - 9. Mála (Freiberg, Suk), 38. Řepík (Freiberg), 39. Jáchym (Toman), 42. Řepík (Freiberg, Mála), 50. Řepík (Freiberg), 59. Řepík (Štrach). Vyloučení: 6:4, využití: 0:1. Jablonec: Jelínek – Petrmichl, Pilař, Mrkvička, Čechura, Abraham, Zeman - Šulc, Bříška, Tondr – Hloušek, Liška (8. Peřina), Nevyhoštěný -  Mulač, Brokeš, Stehno – Hric.