TJ HC Řisuty - HC Vlci 1:8

Mezeru v obranných řadách vyplnil trenér Demel jejich přeskupením a nasazením dorostence Šuráně vedle zkušeného Pavlů. A Vlci vzali hned od začátku zápas do svých rukou, respektive jejich třetí formace. Po dvou minutách hry se hned brankově prosadila, když šťastným střelcem byl Babec. Domácí celek se sice snažil odpovědět a byl střelecky aktivní, jenže na počátku páté minuty poslal přesnou nahrávkou Babec do úniku Mulače a ten se trefil přesně do šibenice domácí branky.

Na hokejky Vlků přišla pohoda a než uběhlo deset minut zápasu, přidal další branku Lukáš Tondr. O osudu utkání bylo v tu chvíli rozhodnuto. Nic na tom nezměnila ani domácí přesilovka 5 na 3 trvající více než minutu a další oslabení Vlků hned po jejím skončení. V oslabení totiž pláchl domácím Havlas a i on v koncovce nezaváhal a zvýšil na rozdíl čtyř branek ve prospěch Vlků. To bylo pro domácího trenéra Martina Procházku impulsem k výměně brankářů a Ilašenka nahradil Švihálek.

Před koncem první části pak dostali výhodu přesilové hry i hosté a na rozdíl od Řisut s ní naložili mnohem lépe. Na přesnou nahrávku Mulače si sjel před branku Zeman a zvýšil skóre na 5:0 z pohledu Vlků. Centrující Jakub Mulač, který v utkání zaznamenal tři kanadské body, to viděl takto: „Všechno se rozhodlo v první třetině, naší lajně se dařilo proměnit šance a v podstatě po dvaceti minutách nebylo co řešit. Pak jsme trochu polevili, ale konec byl zase náš.“ A bylo tomu skutečně tak. Druhou třetinu totiž Vlci, s vědomím pětibrankového náskoku, poněkud „vypustili“ a několikrát se musel blýsknout i brankář Hosnedl.

Hrstka přítomných diváků v této pasáži příliš pohledného hokeje neviděla a nepadla ani žádná další branka. Tato selanka pokračovala až do 7. minuty poslední třetiny, kdy se domácím podařilo vstřelit Fortelnou branku a snížit na 1:5. Branka Vlky probrala, opět ovládli hru a do konce zápasu pak přidali další tři branky. Mezi střelce se zapsal i dorostenec Šuráň, který tak svoji povedenou premiéru mezi dospělými okořenil brankou. Jeho výkon ocenili i spoluhráči, kteří mu po utkání udělili putovní cenu „Bojovníčka“ pravidelně předávanou hlavní postavě v zápasu v dresu Vlků. Vstřelená branka a ocenění pak znamenají i přínos do týmové pokladny.

A jaký byl zápas z pohledu trenéra Vlků Tomáše Demela? „ Všechno se rozhodlo po deseti minutách, když jsme dali tři branky a pak ještě do konce třetiny další. Vybrali jsme si sice slabší chvilky a trochu jsme to proflákali ve druhé třetině, což je problém v našich hlavách. Hosny ale šance domácích pochytal a pak jsme se vrátili do utkání a v pohodě ho dotáhli do konce a přidali další branky.“
Ve středu mohou fanoušci Vlků zase dorazit na jablonecký zimní stadion, kde domácí tým čeká celek Bíliny. Začátek zápasu je v 18 hodin.

Třetiny: 0:5, 0:0, 1:3
Branky: 47. Fortelka (Hampl) – 2. Babec (Brokeš, Mulač), 5. Mulač (Babec,Pilař), 10. Tondr L. (Bříška), 15. Havlas , 20. Zeman (Mulač,Brokeš), 55. Šuráň (Víšek,Nevyhoštěný), 57. Bříška (Tondr M.), 58. Nevyhoštěný (Víšek,Havlas)
Vyloučení: 5:6. Využití: 0: 2
Sestava Jablonce : Hosnedl (Petrželka) – Tondr M., Žalud, Pavlů, Šuráň, Zeman, Pilař – Homolka (30. Gecko), Bříška, Tondr L. – Víšek, Havlas, Nevyhoštěný –Mulač, Brokeš, Babec