Po těsné prohře v prvním utkání nastupovali Vlci do druhého zápasu vyřazovací části druhé ligy s odhodláním zvítězit. Stejnou myšlenku si ale přivezl i soupeř a povzbuzen úspěchem z domácího zápasu začal aktivněji, lépe bruslil a kombinoval a byl i střelecky produktivnější. Hostům patřila i první velká šance, když v 9. minutě zastavila střelu hostujícího hráče horní tyč Jelínkovy branky. Odražený puk pak těsně před čarou dokázal domácí gólman zalehnout a udržel tak čisté konto.

Vlci se s postupem času dostávali více do zápasu a na počátku dvanácté minuty udeřili. Bříška s Tondrem se dostali do přečíslení dva na jednoho, nesehráli sice první fázi ideálně, ale Tondr dokázal kotouč vrátit před branku, kde našel dojíždějícího Šulce, a ten otevřel skóre zápasu. Hra se poté přelévala ze strany na stranu, a když se již zdálo, že se půjde do kabin za vedení domácích, využil malého důrazu domácí obrany hostující Hadrava, vyjel zpoza branky a z úhlu překonal Jelínka.

Za vyrovnaného stavu začínala druhá třetina a její úvod patřil lépe bruslícím hostům. Nejprve sice neuspěl v šanci domácí Frk, který v úniku mířil mimo branku Pelhřimova, jenže potom přišly dva údery pro domácí branku. Ve 25. minutě dokázal z klubka hráčů dopravit kotouč za Jelínkova záda Kozlík a o dvě minuty později navýšil vedení hostí Vylíčil, když zužitkoval situaci dva na jednoho.

Dvoubrankový náskok vypadal hrozivě, zvlášť když se Vlkům příliš nedařilo. Naději přinesla 29. minuta, ve které využil domácí tým přesilovou hru, a Tondr zblízka dostal puk do soupeřovy branky a snížil na 2:3. Poté se na ledě přiostřilo, několik nepřesných výroků sudích přineslo i hodně nervozity na obě strany, a tato situace více prospěla domácímu celku, který se probudil a zvýšil svůj tlak a aktivitu.

Ve 37. minutě unikal hostující obraně Nevyhoštěný, byl hákován a rozhodčí signalizoval trestné střílení. Nevyhoštěný jej provedl ideálně a blafákem do bekhendu srovnal stav zápasu. V euforii hrající Vlci vzápětí využili i další přesilovou hru a po střele Tondra otočili vývoj zápasu. Do poslední části pak ale nastoupili lépe hosté, na začátku 42. minuty unikal Hadrava, Abrahám jej fauloval a rozhodčí opět signalizoval trestné střílení, tentokrát proti Vlkům. Jelínek ovšem svůj tým podržel a Hadravův nájezd zlikvidoval.

Hosté se ovšem nevzdali a za dvacet vteřin poté se dočkali vyrovnání. Svoboda objel Jelínkovu branku a prostrčil kotouč mezi jeho betony. Vyrovnání přineslo na led ještě více důrazu a nasazení na obou stranách, a také nečisté zákroky a vyloučení. Ve 46. minutě seděl na trestné lavici hostující Kopic a Abrahám střelou od modré čáry poslal Vlky opět do vedení.

O minutu později bylo na domácí straně ještě veseleji, Mulač zpoza branky našel přesnou nahrávkou najíždějícího Frka, a ten střelou z první zvýšil na 6:4.

Vzápětí mohli hosté snížit. Po nedovoleném zákroku Mrkvičky dostali hosté výhodu další penalty, jenže domácí brankář byl opět úspěšný a nájezd zlikvidoval. Dvoubrankový náskok pak již domácí v bojovném závěru uhájili, nic na něm nezměnila ani téměř dvouminutová power-play hostů, při níž hráli i půl minuty šest proti čtyřem. Po dvou zápasech tak je stav série 1:1, v sobotu se pokračuje utkáním v Pelhřimově a v pondělí se Vlci představí opět na domácím ledě.

Vlci Jablonec - Spartak Pelhřimov 6:4 (1:1, 3:2, 2:1)

Branky: 12. Šulc (Tondr), 29. Tondr (Šulc, Bříška), 37. Nevyhoštěný, 39. Tondr (Mrkvička, Liška), 47. Abrahám (Zeman, Brokeš), 48. Frk (Mulač) - 20. Hadrava Martin (Hadrava Marek, Kozlík), 25. Kozlík (Hadrava Marek), 27. Vylíčil (Votápek), 42. Svoboda. Vyloučení: 8:8, navíc Čechura (Jablonec) 10 OT, využití: 3:0, trestná střílení: 1:2, využití: 1:0. Jablonec: Jelínek (Příhoda) - Zedek, Pilař, Mrkvička, Čechura, Zeman, Abrahám - Šulc, Bříška, Tondr - Nevyhoštěný, Liška, Peřina - Mulač, Brokeš, Frk - Hric.