Jenže zápas Vlků s Benátkami má vždy tak trochu nádech derby, v dresech obou mužstev jsou hráči, kteří hráli i za svého soupeře. Derby bývá většinou drama. A tak tomu také bylo. Benátky přijely hrát rychlý, kombinační hokej a Vlci se mu přizpůsobili. První třetina nakonec ještě pod taktovkou hostí skončila 2 : 3. V kabině Vlků ale bylo zřejmě „dusno“, neboť do druhé třetiny vyjel jiný tým.

Vlci přidali na důrazu, rychlosti, jejich akce měly tah na branku. Rázem byl k vidění oboustranně dobrý hokej, který fanoušky musel bavit. Ve 35. minutě utkání pak domácí „tahoun“ Daniel Špaček srovnal stav utkání na 3 : 3! Nadšení ale nevydrželo dlouho. Po dvou minutách, hloupému nedůrazu a chybě šly Benátky opět do vedení. A s ním odcházel soupeř do kabiny po druhém dějství.

Jablonec - Děčín
Kraj nechceme. Baráž nebude, zní od Vlků. A bývalý kouč jim věří

Nástup do poslední, tedy v tu chvíli si přítomní mysleli, že poslední, části vyšel opět lépe pro skvěle bojující Vlky. Patrik Maďar ve 47. minutě srovnal stav na 4 : 4. Ale historie se opakovala. Hloupá chyba, nedůraz a benátečtí borci se po brankách Bříšky a Jankovského opět dostali do vedení. Drama vrcholilo, na ledě přibylo nervozity. Po několika drobných potyčkách přišel nedovolený zákrok Bříšky (podle výroku sudího „nedovolený zásah do oblasti hlavy a krku“). A po něm následoval pěti minutový trest a v přesilovce drtivý tlak Vlků. Výsledkem byla branka po dělovce Abrahama a snížení na 5 : 6.

V čase 58:13 pak Vlci odvolali gólmana a vrhli všechny síly do útoku. Co se zdálo nemožné, povedlo se! Na ukazateli času svítilo 58: 48, když Brokeš téměř z rohu napálil kotouč na branku. Ten trefil hostujícího brankáře do přilby a od ní skončil za jeho záda – 6 : 6! Zápas tak šel do prodloužení. Ani jeden z týmů v něm nedokázal najít cestu k překonání soupeřova brankáře, a tak na řadu přišly samostatné nájezdy.

Jindra Zeman
Pustit z vlčí smečky Bříšku byla chyba. Druhá liga k Jablonci patří. Vyjde to

A když už drama a super hokejový zážitek, tak tedy se vším všudy! Po úpravě ledu (ta se moc nedařila) se šlo na to. V páté sérii vedli Vlci, Benátky ale dokázaly srovnat a pokračovalo se dál! Rozhodnutí přinesla osmá série. Hosté nedali a domácí bek Michal Pavlů s přehledem zkušeného borce střelou zápěstím zajistil Vlkům vítězství!

Trenér Vlků Jan Šuráň: "Už před zápasem v Chebu jsme si s hráči popovídali a oni si asi uvědomili, o co se hraje. V kabině se pročistila nálada. A už ten minulý zápas jsme hráli dobře. Trochu jsme si dnes mysleli, že to půjde samo. Z toho nás ale Benátky rychle vyvedly. Po první třetině jsme si v kabině něco řekli. A do další nastoupil úplně jiný tým. Kluci přepnuli a začali hrát velice dobře. Pak už jsme měli nad Benátkami navrch. Zápas ale i tak šel do nerozhodného stavu. A až v nájezdech rozhodl Michal Pavlů. Získali jsme pro nás velmi důležité dva body. Byl to dnes velice pohledný a pěkný hokej. Musel diváky bavit a líbit se jim.  Já měl po první třetině nervy. Ale když jsem pak viděl, jak kluci hrajou ve druhé a třetí třetině, tak už jsem byl v klidu. Dneska jsme si za tím šli až do konce."

HC Vlci Jablonec - HC Benátky nad Jizerou 7 : 6 po s.n. (2 : 3, 1 : 1, 3 : 2 – 0 : 0)

Tentokrát se v Jablonci hrál vynikající hokej, v této sezóně jasně nejlepší. Pokud by takto hráli Vlci celou sezónu, pak by jim teď patřilo místo na špici tabulky druhé ligy!

Branky a nahrávky: 7. Maďar (Jursa, Špaček), 14. Špaček (Jursa, Maďar), 35. Špaček (Jursa, Maďar), 47. Maďar (Jursa, Duschka), 56. Abraham (Brokeš), 59. Brokeš (Maďar, Pavlů), rozh. náj. Pavlů – 1. L. Tondr (M. Tondr, Rajgl), 4. Bříška (M. Tondr), 10. Hejňák (Antoš), 37. Jankovský (Šafránek, Antoš), 48. Bříška (L. Tondr), 50. Jankovský (M. Tondr)

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Horák (Jelínek) – Kollert, Duschka, Macurák, Abraham, Starý, Had, Pavlů /C/ – Špaček, Jursa, Maďar – Strnad, Dospěl, Brokeš – Kačírek, Foerster, Bouřil
Trenér: Šuráň

HC Benátky nad Jizerou: Hofman (Sejpal) – Mrkvička, Mašek, M. Tondr, Antoš, Klodner, Rajgl – Bříška /C/, Šafránek, Hašlar – Král, Hejňák, Dvořák – Havlas, Jankovský, L. Tondr – Kusý
Trenér: Nečas