Po výborném výkonu proti Kolínu přišel nečekaný kolaps . Utkání proti Řisutům na ledě zimního stadionu ve Slaném Vlci nezvládli a odvezli si vysokou porážku.

Rozhodl konec

O všem rozhodla poslední část zápasu, ve které se hra jabloneckého celku sesypala jako domeček z karet a domácí nastříleli pět gólů. Utkání přitom pro hosty nezačalo špatně. Hře sice v úvodu scházela jiskra , nicméně i tak se dostali do vedení. Po rychlém výpadu se ocitl na hrotu útoku obránce Petrmichl a sám před brankářem nezaváhal . Vedení Vlkům vydrželo pouhé čtyři minuty.

Po přihrávce z rohu srovnával zblízka osamocený Ovchinnikov. Vyrovnaný stav vydržel do konce první třetiny, aktivnější a nebezpečnější v ní byl ale domácí celek. Hned v úvodu druhé třetiny mohli jít Vlci do vedení, když si z rohu hřiště vybruslil až před branku Peřina.

Využili šance líp

Jeho střela z vyložené pozice však mířila vysoko nad branku Ilašenka. To domácí se svými šancemi nakládali lépe. V polovině utkání využili zaváhání hostující obrany a ujali se vedení. Obdržená branka hosty probrala . Po necelé minutě poslal Čechura kolmým pasem vpřed Nevyhoštěného a ten našel skulinku mezi betony domácího gólmana. Hra hostí dostala v tu chvíli obvyklé parametry a za necelou minutu se skóre opět změnilo.

Na 3 : 2 pro Vlky zvyšoval po pěkné kombinaci Šulc. Jenže jak rychle přišlo vzepětí, tak rychle se dostavil opět útlum. Po zbytečném faulu v útočném pásmu putoval na trestnou lavici hostující Frk a domácí trestali. Střelu od modré tečoval před Stejskalem Krpata a bylo vyrovnáno. To již hráli Vlci bez Mulače, který po tvrdém naražení na mantinel musel z utkání odstoupit se zraněným kolenem.

Přišla katastrofa!

Za stavu 3 : 3 se nastupovalo do poslední části hry a odhodlání Vlků uhrát minimálně bod vzalo rychle za své. Jestliže se v prvních dvou třetinách hostům herně příliš nedařilo, pak třetí třetina znamenala herní výbuch. Po hrubce obrany a následném faulu přišlo trestní střílení a domácí Ovchinnikov se štěstím překonal Stejskala.To byl na ukazateli čas 44:24. V čase 45:12 se stav opět měnil.

Hostující obrana nedokázala „spacifikovat" před brankou dotírajícího Arnošta a ten dotlačil puk za záda hostujícího brankáře. Ten vzápětí svoji branku opustil a na jeho místo nastoupil Bouška. To už ale byla hra Vlků v troskách a na ledě vládli domácí. Vlkům se nedařilo vůbec nic a vybrali si další „den blbec". Řisuty to velmi dobře vycítily a svoji dobrou a rychlou kombinační hru korunovaly brankami. Jako silná se ukázala jejich hra v početní výhodě.

V přesilovkách skórovali domácí v tomto utkání celkem třikrát. A vždy po té, co dokázali zaclonit výhled brankáři a před ním puk tečovat.

Vlci vůbec nestříleli

Vlkům se v této činnosti naopak nedařilo vůbec, zdlouhavá a nepřesná rozehrávka s absencí střelby k ničemu nevedla. A tak v pohodě hrající domácí nakonec dotáhli zápas do vítězného konce a nastříleli Vlkům potupných osm gólů.

Jablonečtí borci tak musí na toto utkání pokud možno co nejdříve zapomenout a zkoncentrovat se k lepším výkonům. „Play off se rychle blíží a s takovým herním projevem bychom v něm asi i rychle skončili," řekl Březina, vedoucí týmu.

Branky: 14. Ovchinnikov (Raclavský, Bunda), 30. Fortelka (Slavíček, Kala), 34. Krpata (Babický, Arnošt), 45. Ovchinnikov (TS), 46. Arnošt, 51. Šilhavý (Kos), 54. Sedláček (Krpata), 60. Bunda (Muláček) - 10. Petrmichl (Tondr), 31. Nevyhoštěný (Čechura), 32. Šulc (Bříška, Tondr).

Vyloučení 8:9.

Vlci (46. Bouška) Petrmichl, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Abraham, Pulec - Šulc, Bříška, Tondr - Nevyhoštěný, Demel, Peřina - Mulač, Homolka, Frk - Hric, Brokeš