Pár dnů zaslouženého volna využili hráči jabloneckých Vlků k tréninku a hlavně k regeneraci. Už v neděli 12. března je čeká první utkání čtvrtfinále II. hokejové ligy. A jde o hodně, o postup do I. ligy.
Prezident HC Vlci Petr Cinibulk zdůraznil, že obě mužstva jsou velmi vyrovnaná a bude hodně záležet na aktuální formě. V případě boje o první příčku tabulky ale už slíbil bonusy pro fanoušky: „Byli bychom rádi, když bychom je slyšeli v táborském kotli, aby byly vlajky Vlků mezi domácími vidět. V kontaktu s fanoušky jsme stále. Hlavně pak ale budeme rádi, když přijdou na úterní zápas, který budeme hrát doma s Táborem. Jako bonus už od začátku sezóny mají pivo za patnáct korun. A jestli budeme bojovat ve finále o postup, pak určitě budou na stadionu párek v rohlíku a pivo zadarmo."
Josef Březina, vedoucí týmu:
„Vracíme se vlastně o rok zpátky. To jsme také hráli s Táborem ve finálové skupině o postup do první ligy. Jeden zápas u nich jsme prohráli, další doma jsme vyhráli. Tentokrát to bude náročnější. Tábor je těžký soupeř, má kvalitní hokejisty. Ale my uděláme všechno proto, abychom vyhráli.
Trenér Tomáš Demel
„Do Tábora se těšíme. Je to další soupeř v play off. „Pamatuji se, že v Táboře byla bouřlivá atmosféra. Všechny hráče máme celkem pohromadě. Nasadíme tempo a budeme zvyšovat. V týdnu měli kluci pár dnů volna na odpočinek, ale jinak jsme trénovali stejně jako v sezóně. Na to, abychom zjišťovali, jak se na nás chystá soupeř a s kým v sestavě nastoupí, na to, bohužel, nemáme prostředky, to už patří do profi hokeje. My se hlavně soustředíme na sebe, abychom hráli to nejlepší, co umíme. A uvidíme, jestli to bude stačit nebo ne. Dovedu si představit, že by se v Jablonci, díky kvalitnímu týmu, první liga hrála. Ale to by se projednávalo až po sezóně, nejde pak jen o hokej, ale také o ekonomické a jiné podmínky. Ale určitě by to bylo pro kluky hezký, zahrát si první ligu.
Michal Nevyhoštěný
Čekám hodně vyrovnanou sérii a určitě to nebude tak jednoduché, jako teď s Nymburkem, když jsme vyhráli 4:0. Bude to náročné. Myslím, že favoritem je Tábor. Začínáme venku, to může být pro nás trochu výhoda, že se od nás nebude tolik očekávat. A my můžeme naopak překvapit. Systém letošního ročníku není zrovna šťastný a je náročný. Hrát po osmifinále na čtyři vítězná utkání ve II.lize, kdy hráči mají svoje zaměstnání, je těžké, protože se hraje obden a přitom chodí většina do zaměstnání. Dobře, že jsme měli, díky vítězství nad Nymburkem, dost času na regeneraci. Týmy, které hrály na sedm utkání, těm není co závidět. Čtvrtfinále teď hrajeme na tři vítězná utkání, a tak to, podle mne, mělo být už v osmifinále. Já jsem volno využil k odpočinku, úplně jsem vypnul, věnoval se manželce, byli jsme na výletě. Každý hráč asi takhle nějak dobil baterky a teď pojedeme dál. Chceme přes Tábor přejít a nebude to jednoduché. Nejsme favority, ale můžeme překvapit a tato role nám sedí. Doufám, že postoupíme do další fáze play off a zopakujeme loňský boj o první ligu. Podle mne je důležitá taky první branka, hlavně na uklidnění mužstva. Ale ještě nic neznamená. S Táborem jsme v této sezóně v soutěži nebyli, takže to bude tak trochu i očekávání, s čím soupeř přijde. Zpočátku si myslím, že to bude opatrnější hokej. A jestli vnímám fanoušky při zápase? Určitě. A v Jablonci vůbec, protože jsou blízko u ledové plochy, víc vtáhnou do hry nás i sebe. Určitě je chci pozvat na úterní zápas, ať dorazí v co největším počtu, budeme je potřebovat. Jejich povzbuzování vnímáme. V Táboře chodí kolem tří tisíc lidí, tam bude bouřlivá atmosféra. Doma je proto budeme potřebovat o to víc, aby se s námi semkli a dotáhli jsme to do vítězného konce. Budeme rádi, když jich přijde co nejvíc. V Táboře nám budou chybět, ale je to přece jen dálka i termíny jsou v pracovní době, tak tam se asi Jablonečtí neobjeví. Ale doma věříme, že nás povzbudí.
Tomáš Brokeš
„Co si vzpomínám, a to jsem v Jablonci deset let, nikdy jsme tam nevyhráli. To moc povzbuzující není. Play off je ale jiná soutěž než základní část. Víc se hraje o všechno. Podle mne byl Tábor vždycky nejhokejovější tým, který jsme měli ve skupině. Jeho hra se nejvíc blížila ideálům o hokeje. Navíc mají klasické, velké hřiště, tam se mi trochu hledáme. Je to na nich víc o fyzičce. Doma s Táborem jsme ale velké problémy neměli. Na našem malým hřišti zase někdy mívají problémy soupeři. Bylo by povzbuzující dát první gól. Mužstvo se pak uvolní, líp se hraje, než když se čeká půl zápasu na první branku. Ten první gól napětí vždycky zlomí. Tipuju si, že v Táboře vyhrajeme 3:2 v prodloužení. A to je zrádný, hraje se tři na tři a to je smrtelná kombinace. Jedna chyba znamená většinou prohru. Každá chyba je vidět a znát a rozhoduje.
Lukáš Tondr
Bude to jasná výhra, 3:2 na zápasy a jedeme dál. Myslím, že důležité je, abychom byli připravené mužstvo. A že Tábor porazíme, i když mají velký stadion a chodí tam hodně fanoušků. Ale jsou teď taky trochu rozebraný, tak uvidíme. Ta větší ledová plocha je ale znát, vnímáme ji. U nás je to lepší, jinak je to pěkná honička. Jako tým jedeme všichni. A jestli vnímám fanoušky? Určitě, budeme rádi, když přijdou hlavně v úterý podívat se na pořádný hokej – hokej nás baví, bavte se s námi. Můj tip na výsledek je 2:1 v normální hrací době vyhrajeme.
Jiří Peřina,
„Já už jsem letos dohrál. Na zápas s Táborem se nechystám, protože jsem zraněný. Ale prožívám to s nima. S Táborem to bylo vždycky těžký. Doma musí kluci vyhrát, když chceme pomýšlet na postup. A když bysme postoupili? Zatím si to ani nedovedu představit, bylo by to náročný hlavně finančně. Já už si letos nezahraju. Mám asi přetržené vazy v zápěstí, možná půjdu za 14 dnů na operaci. Ale chodím na zápasy a na tréninky se alespoň dívat. Můj tip na výsledek je, že 4:3 Jablonec vyhraje.