A nebyl. Domácí hokejisté totiž odehráli asi jedno z nejhorších utkání tohoto ročníku. Nedařilo se téměř nic, vázla rozehrávka, chyběla přesnost a důraz v zakončení i v obraně. Zůstala pouze bojovnost a hokejová dřina. Díky ní si přece jenom vytvořili jablonečtí borci mírnou převahu a s ní přišly i šance. Ty největší měli mladíci Mulač a Hájek. V koncovce jim však chyběl důraz a v případě Mulače i trochu štěstí, když gólman hostí dokázal vytěsnit kotouč ve chvíli, kdy domácí hráč již zvedal ruce nad hlavu.

V 17. minutě se po akci Tondra s Bříškou dostali Vlci přece jen do vedení. Byla to snad první pěkná hokejová chvilka zápasu, perfektně sehraná situace dva na jednoho a Bříška v koncovce střelou pod víko nedal Jakubalovi v sokolovské brance šanci vyniknout.

Na obrazu hry se nic nezměnilo ani ve druhé části hry. Domácí se sice dostávali stále častěji do koncovky a brankář soupeře se rozhodně nenudil. Střely však postrádaly potřebnou razanci a přesnost, málokdy se stávalo, že by někdo z domácích útočníků stínil před Jakubalem, a tím mu ztěžoval práci.

Vyvrcholením střeleckého a kombinačního trápení byla téměř dvouminutová přesilovka pět na tři, z níž Vlci nedokázali vytěžit nic jiného než pouhé dvě střely mířící na soupeřovu svatyni. Na druhé straně se pak musel hodně snažit domácí Hanousek, když se po chybě obrany ocitl tváří v tvář dvěma hráčům hostí. Situaci však zvládl bravurně a kotouč za svá záda nepustil.

Hubené jednobrankové vedení nedávalo do poslední třetiny žádné velké záruky na vítězství, hosté stále cítili šanci, a také se jí ve 43. minutě chopili. Nabídl ji Sokolovu nepřesnou rozehrávkou Pulec, který ve snaze rychle rozehrát středem našel hokejku hostujícího Dobřemysla, a ten v úniku nejprve naznačil střelu, a když se Hanousek v reakci pohnul, ještě kotouč potáhl a pod betony domácího gólmana poslal kotouč do sítě.

Hostům narostla po vyrovnávací brance křídla a o dvě minuty později se řítil opět útočník hostí sám na domácí branku. Tentokrát však byl úspěšný brankář a střela končí bezpečně v jeho lapačce. Ještě větší šance hostí pak přišla v 52. minutě, když Sokolov překombinoval domácí obranu a střelu, která mířila do odkryté části domácí svatyně, však Hanousek v poslední chvíli téměř fotbalovou robinzonádou lapil.

Poté se však zadařilo domácím útočníkům. Při přesilové hře se po nahrávce Šulce dostal ke střele Bříška, Jakubal sice stačil ránu vykrýt, jenže sám Bříška šel důrazně za kotoučem a opakovaná střela již skončila v síti hostujícího celku. Když se již zdálo, že Vlci těsné vítězství uhájí, prováhala třetí domácí formace mladíků vhodný okamžik ke střídání, v obraně pak již nestíhali bruslit se soupeřem, a ten situaci minutu a půl před koncem využil k vyrovnání.

Zápas tak pokračoval i po šedesáti minutách prodloužením. V něm v čase 62:23 fauloval hostující Diblík a v následné přesilovce našel domácí kapitán Měrtl skulinu mezi betony hostujícího gólmana a zajistil Vlkům dva body.

Vlci odehráli tentokrát zápas, ve kterém se snad nedařilo nic a nikomu s výjimkou Hanouska, který několikrát podržel spoluhráče. I přesto ale dokázali Vlci zabojovat a vítězství doslova vydřít.

Vlci Jablonec - HC Sokolov 3:2 (1:0, 0:0, 1:2, 1:0)
Branky: 17. Bříška (Tondr, Pulec), 53. Bříška (Šulc), 63. Měrtl (Kadeřábek, Petrmichl) - 43. Dobřemysl, 59. Soukup (Jakubal T.). Vyloučení: 2:8, využití: 1:0. Jablonec: Hanousek - Petrmichl, Pulec, Abraham, Vozka, Zeman, Duda - Tondr, Bříška, Šulc - Stehno, Kadeřábek, Měrtl - Hájek, Brokeš, Mulač.