Sobotním soupeřem jabloneckých hokejistů byl celek Tábora. Ten patří dlouhodobě k nejlepším mužstvům druhé ligy a i v letošním ročníku je jedním z favoritů na postup. Domácí hokejisté ale rozhodně nehodlali předem „házet flintu do žita" a od úvodního hvizdu byl k vidění bojovný a rušný hokej. Tábor v něm působil oproti Vlkům přeci jen hokejověji, jeho kombinace byly přesnější a rychlejší. To je také dostávalo častěji do koncovky.

Domácí gólman Stejskal však byl mužem na svém místě. V úvodu jedenácté minuty ale poslal nepřesný rozhodčí domácí celek do dvojnásobného oslabení a hosté tuto výhodu bleskově využili. Střelu Mrkvičky před Stejskalem tečoval Kellner a bylo to 0 : 1. Vlci se po obdržené brance dokázali rychle „oklepat" a minutu na to poslali kotouč za záda hostujícího brankáře. Jenže do hry vstoupil opět sudí a k překvapení všech branku neuznal. Byl to asi jeden z klíčových okamžiků, který ovlivnil průběh zápasu. Do konce úvodní části potom Vlci vyrovnali alespoň obraz hry. Vyrovnaný souboj pokračoval i po celou druhou třetinu zápasu, v níž přibývalo i přesilových her na obou stranách.

Sudí překvapovali

Nebylo to ani tak tvrdostí hry obou celků, i když ty si nic nedarovaly. Jak již bylo řečeno, rozhodčí rozhodně nepatřili k těm nejlepším, kteří v Jablonci pískali. A některá rozhodnutí vyvolávala překvapení na obou stranách. Jenže, zatím co hosté byli ve svých početních výhodách hodně nebezpeční, u domácích tomu bylo naopak. Pomalá a zdlouhavá rozehrávka a následně nepřesná a málo početná střelba ke změně stavu nevedly. Ve 37. minutě byl faulovaný unikající Mulač a rozhodčí nařídil trestné střílení. Mulač však nezvolil nejvhodnější řešení této herní situace a jeho střela skončila na výstroji hostujícího brankáře Nováka. Těsně před koncem druhé části se pak dostal do úniku při vlastním oslabení Lukáš Tondr, ale ani on neuspěl. Stav 0 : 1 se změnil hned v úvodu posledního dějství. Jenže jinak, než si Vlci představovali. Po zaváhání domácí obrany překonal Stejskala Zayml a hosté měli dvoubrankový náskok. Vlkům se i přes velkou snahu nedařilo najít recept na změnu stavu. Koncovka domácích borců v tomto zápase byla prostě žalostná, stejně jako jejich hra v početní výhodě.

Z přemíry snahy o srovnání skóre ale přišla další chyba ve hře zpět a soupeř navýšil své vedení v 53. na 3 : 0. A mohlo být ještě hůř. I hosté totiž dostali výhodu trestného střílení. Březinovi se ale vedlo stejně, jako domácímu hráči a stav se neměnil . I tak se zdálo, že je rozhodnuto. Ale nebylo. Vlkům se totiž přece jen podařilo závěr notně zdramatizovat. Tondr po přihrávce Šulce snížil v čase 57,43 na 1 : 3 . Hned po té byl vyloučený hostující Dvořák a domácí stáhli brankáře.

Vlci hráli v šesti

A hráli přesilovku v šesti hráčích. A byli úspěšní ! Na rozdíl jedné branky snižoval Šulc. Jenže na srovnání stavu již zbývalo příliš málo času, a tak Vlci odešli z utkání bez bodu. Tábor se v tomto zápase ukázal opravdu v dobrém světle. Jablonečtí s ním ale dokázali držet krok. Chyběla jen přesná a důrazná koncovka. Samostatnou kapitolou jsou přesilovky a jejich nevyužívání. Dvakrát v tomto zápase měli Vlci dvojnásobnou početní výhodu více než jednu minutu. Ale branku z toho vytěžit nedokázali …

Branky: 58. Tondr (Šulc), 60. Šulc (Petrmichl, Pavlů) -11. Kellner (Mrkvička, Semrád), 42. Zayml (Vaniš, Heršálek), 53. Polodna (Kellner).

Za Vlky: Stejskal (Bouška) Petrmichl, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman Šulc, Bříška,Tondr Mulač, Demel, Peřina Pulec, Brokeš, Homolka Žďárský, Hric, Šír.