Vrchlabí hraje v poslední době ve výborné formě a přesvědčovalo o tom od úvodní minuty. Navíc mají domácí ve svém středu zkušeného Filipa, který je dirigentem týmu a v tomto zápase se stal ústřední postavou, která byla u pěti branek domácích. Byl to také on, kdo v přesilové hře ve 4. minutě otevřel skóre utkání.

O dvě minuty později pak vymyslel ideální nahrávku mezi kruhy na najíždějícího Hemerského, a ten nekrytý prostřelil Jelínka. A aby to nebylo málo, za další dvě minuty, opět v přesilovce, našla Filipova nahrávka hůl Vondráčka, a ten překonal Jelínka potřetí.

V tu chvíli to s hosty nevypadalo vůbec dobře, jiskřičku naděje ale vykřesala akce Bříškova útoku, po které zakončoval zblízka Šulc a snížil na rozdíl dvou branek. Jenže na rozjeté domácí to nestačilo a ti přidali čtvrtou branku.

Dobré bruslení, rychlá a přesná kombinace, přesná a důrazná koncovka, to byly faktory, které zdobily vrchlabské hokejisty. A zároveň to bylo to, co nejvíce chybělo hostujícímu týmu, který se hůře adaptoval na velké rozměry hřiště.

Do druhé části hry Vlci nastoupili přeci jen o trochu lépe a do obrovské šance se dostal Bříška, který si dokonce položil domácího brankáře, ovšem minul odkrytou branku. A tak to byli opět domácí, kteří skórovali. Po chybě v rozehrávce na modré čáře se zmocnil kotouče Gengel a přesně zakončil. Téměř okamžitě po rozehrání se radovali i hosté. Liška poslal kotouč směrem na domácí branku, a tam za ním šel důrazně novic v dresu Vlků Žďárský a dopravil jej za záda gólmana Pavelky. Po této brance se hrál poměrně vyrovnaný hokej, do šancí se dostávala obě mužstva, přesná muška však byla spíše na holích Vrchlabí a ve 38. minutě se na ukazateli skóre rozsvítila šestka, když po akci Filipa s Fořtem zakončoval Jakubec.

Vzápětí mohli hosté kontrovat, situaci 3 na 1 však Bříškův útok nevyřešil vůbec dobře a dokonce ani nedonutil domácího brankáře k zákroku. A nedařilo se ani o chvilku později, kdy se ocitl osamocený před brankou Šulc…

Začátek poslední části hry přinesl další branku v síti hostů, v přesilové hře se trefil Filip. Poté se hra rozdrobila do drobných soubojů, přibylo nervozity a také vyloučených na obou stranách. S nepřesnými výroky rozhodčího se hůře srovnávali jablonečtí borci, a tak nejprve Mulač a poté Zeman a Mrkvička vyfasovali desetiminutové tresty, Zeman dokonce osobní trest do konce utkání. O co více se Vlci dostávali na trestnou lavici, o to méně se objevovali v koncovce. V 55. minutě se však přeci jen zadařilo. Pěknou akci ve dvojici s Šulcem zakončil přesně mezi betony Pavelky Tondr. Kosmetickou úpravou tak uzavřel skóre utkání, které Vlkům vůbec nevyšlo a ve kterém zvítězil ve všech činnostech lepší domácí tým. Další zápas čeká jablonecké hokejisty v sobotu proti celku Děčína.

HC Vrchlabí - Vlci Jablonec 7:3 (4:1, 2:1, 1:1)

Branky: 4. Filip M. (Jakubec, Vondráček), 6. Hamerský (Filip M., Fořt), 8. Vondráček (Filip M., Hamerský), 13. Fořt (Filip M., Hamerský), 25. Gengel (Bláha, Březina), 38. Jakubec (Fořt, Filip M.), 46. Filip M. (Fořt, Oppelt) - 9. Šulc (Bříška, Tondr), 26. Žďárský (Liška), 58. Tondr (Šulc). Vyloučení: 12:13, navíc Zeman osobní trest do konce, Mulač a Mrkvička (všichni Jablonec) osobní trest 10 min. Využití: 3:0. Jablonec: Jelínek (Příhoda) - Mrázek, Pilař, Mrkvička, Čechura, Zeman, Abraham, Zedek - Šulc, Bříška, Tondr - Žďárský, Liška, Peřina - Mulač, Brokeš, Frk - Hric.