Vyprodaným představením na nádvoří zámku v Dobřichovicích u Prahy vstoupil poslední květnový den do své deváté sezony muzikál Noc na Karlštejně, který na jedno jeviště svedl profesionály i amatéry z kraje kolem dolního toku řeky Berounky.

V pátek 13. června od 20.30 hodin bude divadelní kus, který už zhlédlo přes čtyřicet tisíc diváků, k vidění na Sychrově.

Původní muzikál Noc na Karlštejně poberounský soubor prvně uvedl na nádvoří zámku Dobřichovice v létě 2006. Od samého začátku v něm vedle místních ochotníků excelovali Vladimír Čech, Jan Rosák, Pavel Vítek či brilantní kytarista Štěpán Rak.

„Vladimír Čech nás sice loni opustil, ale v roli Otce Vlasti jej zastoupil jiný skvělý herec Václav Vydra," doplnil Miloslav Frýdl z pořádající agentury. Ve vášnivém líbání císařovny Elišky se Vydra střídá s exministrem zemědělství Petrem Bendlem, který jej v úloze Karla IV. alternuje. Do souboru navíc postupně přibyly další populární tváře: Lumír Olšovský, Petr Jančařík či Jan Matěj Rak.

Výše zmíněné profesionály doplňují ostřílení a mnoha rolemi prověření ochotníci Monika Vaňková v roli císařovny Alžběty, Pavla Švédová v roli Aleny, Karel Král v roli purkrabího, Petr Říha v roli arcibiskupa Arnošta z Pardubic, jeho žena Alena v roli hofmistryně Ofky a další.

Kostým zbrojnoše (nebude-li císařem Karlem) obléká bývalý ministr a hejtman Petr Bendl, sbor manů je sestaven z několika starostů poberounských obcí, respektive měst. Spolu s herci a zpěváky účinkují šermíři a metači ohně, nechybí ani koza či kůň.