Paulie Garand&Kenny Rough, 21:25–22:25 h , sobota 29.7., Českéfestivaly.cz stage

FESTIVAL BENÁTSKÁ 2016 ve Vesci. Paulie Garand.Zdroj: Deník/Hana LangrováPaulie Garand (vlastním jménem Pavel Harant) je český rapper a producent a pochází z Liberce, kde i tvoří. Působí pod vydavatelstvím Ty Nikdy Label, pod kterým v roce 2010 vydal album Harant, v roce 2012 album V hlavní roli, v roce 2014 vydal desku Molo, v listopadu roku 2015 desku Boomerang a v březnu roku 2017 desku Nirvana. Společně s Lipem tvořil rapový projekt BPM (Básníci před mikrofonem), který vydal dvě desky: Slova a Horizonty a také získali cenu Akademie populární hudby v kategorii Hip Hop a RnB. V roce 2013 založil Garand Brand, značku oblečení a doplňků s vlastním designem.

Zdroj: Youtube

Lipo 15:25–16:05 h, sobota 29.7., Českéfestivaly.cz stage

RAPER LIPO (Jonáš Červinka).Zdroj: Deník/Vladimír ŠťastnýLipo, vlastním jménem Jonáš Červinka, je český básník a rapper. Narodil se 11.dubna 1986, pochází z Liberce, kde spolu s Pauliem Garandem zakládá projekt Básníci před mikrofonem (BPM). Nová etapa Lipovy kariéry přichází na podzim 2010, když vydává politicky angažovaný song Pozdravy z Liberce.  Na rok 2013 přichystal Lipo spolupráci s talentovanou začínající zpěvačkou Kateřinou Marií Tichou, kterou nazval Do města přišla zima. V listopadu 2014 se Lipo umístil na druhém místě v anketě Hvězda internetu v Českém slavíkovi. Jeho nové album se jmenuje O duši.

Zdroj: Youtube

ATMO music 20:10–21:00 h, sobota 29.7., Českéfestivaly.cz stage

Atmo Music.Zdroj: archivATMO music je hudební skupina, která vznikla v roce 2012 a skládá se ze dvou členů: Kryštof Peuker (Hank nebo Beef) a hudební producent Ondřej Turták (ODD). Kapela má na kontě jedenáct singlů, dvě desky, více jak 52 milionů zhlédnutí na YouTube a přes 100 tisíc odběratelů. Oba členové kapely pocházejí z Liberce.

Zdroj: Youtube

Sebastian 18:55–19:45 h, sobota 29.7., Českéfestivaly.cz stage

SEBASTIAN NAVRÁTILZdroj: archiv zpěváka

Popový zpěvák, kytarista a textař Sebastian Navrátil se narodil 29. listopadu 1991 v Mnichově, odkud se z rodinných důvodů přestěhoval do Liberce. V tomto severočeském městě vystudoval Střední školu průmyslovou textilní, obor Podnikání a textilní výroba. Zúčastnil se talentové soutěže Československo má talent, poté se svojí kapelou JUST TRY vydali velice úspěšný cover písničky Žijeme len raz. Na jaře roku 2014 společně se skupinou ATMO music nazpíval píseň Polety. O rok později (konkrétně 16. února 2015) spatřil světlo světa jeho první singl s názvem Toulavá.

Zdroj: Youtube

Jakub Děkan & Band 14:25–15:05 h, sobota 29.7., Českéfestivaly.cz stage

Jakub Děkan, narozený v roce 1992 v Liberci, je český zpěvák, který se také kromě hudby věnuje moderování společenských akcí a večírků. Ve volném čase se věnuje i jízdě na BMX, fotbalu a futsalu. Nyní koncertuje se svou vlastní skupinou Jakub Děkan & Band. Jakub Děkan, narozený v roce 1992 v Liberci, je český zpěvák, který se také kromě hudby věnuje moderování společenských akcí a večírků. Ve volném čase se věnuje i jízdě na BMX, fotbalu a futsalu. Nyní koncertuje se svou vlastní skupinou Jakub Děkan & Band.  Na jeho koncertech můžete kromě sólo singlů jako je Řidičák, Já vím a Děda slyšet také single Lea, který kdysi napsal pro svoji přítelkyni. Jakub se jeví jako pozitivní člověk a své vystoupení vždy doprovází humornými poznámkami a tanečními kreacemi.

Zdroj: Youtube

Big´O´Band 12:30–13:20 h, pátek 28.7. GAMBRINUS stage

BIG BAND JAM. Večer plný hudby, tance a chytlavých melodií si pro své fanoušky připravil liberecký Big´O´Band s kterým zpíval i herec a zpěvák Jan Kříž.Zdroj: Martin Koubek

Liberecký Big’O’Band je těžké třicetičlenné těleso, které si s neodolatelnou lehkostí pohrává s nejžhavějšími kousky současné pop-music. Spojuje poctivé řemeslo klasického, přesně seřízeného big bandu – s mimořádnou odvahou objevovat nové žánry a dodávat jim plný dynamický zvuk velkého orchestru. Kapelník Marek Ottl neustále rozšiřuje repertoár kapely za hranice obvyklého. To nejlepší ze soudobého popu, rocku nebo funky citlivě aranžuje a získává tak nadšení i toho nejmladšího publika.

Zdroj: Youtube