Kdo se ale nemohl dočkat vystoupení čerstvého osmdesátníka Karla Gotta, zůstal zklamaný. Gott, který měl být hlavní hvězdou čtvrtečního večera a pro mnohé i celého festivalu, totiž vystoupení den předem zrušil. Podle jeho mluvčí Anety Stolzové to bylo kvůli akutnímu zápalu plic. „Mrzí mě to, těšila jsem se, že ho poprvé uvidím na vlastní oči,“ řekla návštěvnice festivalu Hana Podroužková. Na pódiu se tak objevili jen Gottovi hosté, například Ilona Csáková nebo Petr Kolář.

Lidé, kteří si kvůli Gottově neúčasti rozmysleli i tu svou, však své peníze zpět nedostanou. „Jde o věc, se kterou nic neuděláme, pouze můžeme panu Gottovi přát brzké uzdravení a pevné zdraví do dalších let. Změna programu byla vyhrazena a bohužel k tomu došlo. Kompenzace v podobě vrácení vstupného není možná, jelikož jde o vystoupení jednoho z desítek interpretů, kteří na Benátské hrají,“ uvedli organizátoři.

Fotografie z příprav na festival

To se ale nelíbí některým návštěvníkům, kteří upozorňují, že Karel Gott byl prezentován jako jedna z hlavních hvězd. „Prodám tři lístky za symbolickou cenu nebo požaduji vracení vstupného. Lístky máme jen na čtvrtek a třepat se kvůli chabému programu přes celou Českou republiku se nám opravdu nechce,“ napsala například jedna z Gottových fanynek na Facebooku.

Do Vesce ale i tak přijely tisíce lidí. Letošní Benátská se v předprodeji těší třicetiprocentnímu nárůstu oproti předchozímu ročníku, kdy se akce zúčastnilo 40 tisíc lidí. Informovala o tom mluvčí festivalu Johana Turnerová. „Předprodej ale trvá až do pátečního poledne, takže přesný počet zatím nelze odhadnout,“ doplnila.

V první večer festivalu si přišli na své fanoušci Anny K. nebo uskupení Bohemian Metal Rhapsody. V pátek pak vystoupí například Marek Ztracený, Čechomor nebo Richard Müller.

Plameňáci mají malá ptáčata!
OBRAZEM: Liberecká zoo se pyšní dalšími přírůstky. Vylíhli se plameňáci