Skvělým vaječným koňakem a vajíčky z medového perníku se prezentoval první soutěžní soubor 45. ročníku Krakonošova divadelního podzimu 2014 ve Vysokém nad Jizerou v pátek odpoledne před divadlem při slavnostním vítání. Byl jím DS J. K. Tyl z Josefova Dolu, jenž odehrál inscenaci Féliciena Marceau Vajíčko.

Josefodolští divadelníci nejsou žádnými nováčky na jevišti vysocké přehlídky, protože se před porotou představují už pojedenácté.

Soutěžní výkony posuzuje odborná porota tvořená divadelním režisérem, dramaturgyní, teoretičkou a scénografem, předsednické taktovky se ujme František Laurin.

Návštěvníci, kteří do horského městečka až do 20. října zavítají, se tak kromě dobrého ochotnického divadla mohou těšit na každodenní vítání soutěžních souborů před divadlem, oblíbená jsou i loučení v malém sále divadla Krakonoš s typickými poudačkami. „Vyvrcholením pak bude tradiční Sejkorák v sobotu 20. října, jehož název se odvíjí od podávané krkonošské bramborové speciality, a to sejkor. Bálu předchází slavnostní vyhlašování ocenění a nominací na Jiráskův Hronov 2015," zve do Vysokého ředitelka přehlídky Svatava Hejralová.

Hostem hudebním bude pěvecký sbor Mladí z Jablonce nad Nisou, jehož koncert je naplánovaný na čtvrtek 16. října od 16 hodin v kostele sv. Kateřiny.

Program:

Středa 15. 10. 16:00 a 19:30 Antony Neilson: Lháři, ŠAMU Štítina;

Čtvrtek 16.10. 19:30 Vladimír Zajíc: Šanghaj, DS MKZ Horšovský Týn;

Pátek 17. 10. 16:00 a 19:30 Zdeněk Kozák: Zapeklitá komedie aneb Kdo si brousí nad Paďousy, DS bratří Mrštíků Boleradice;

Sobota 18. 10. 13:00 a 15:00 host přehlídky Vlastimil Peška: Rychlé šípy z Oltecu aneb Opereta třetího věku, Ořechovské divadlo Ořechov u Brna.