Diváci se opět mohou těšit na pestrý program. Kulturní program všech žánrů na pódiu na Horním náměstí doplní Den otevřených dveří u hasičů, program u Dělnického domu, výstavy, exhibice i pouťové atrakce.

Oficiální zahájení je naplánováno na páteční 17 hodinu v Chrámě pokoje a bude spojeno s vernisáží výstavy Hrádecký štětec. Následně na Horním náměstí vystoupí hudební kapely Gypsy Legend a SVR. V sobotu návštěvníky čeká zábavný program od 14 hodin. Uslyší například skupiny Big O Band, Hush nebo String Ladies. Po setmění bude přichystán ohňostroj a diskotéka pod otevřeným nebem.

Nedělní program začne už dopoledne. Od 10 hodin proběhne v Kostele sv. Bartoloměje poutní mše svatá. Na pódiu na náměstí se následně vystřídá několik hudebních kapel Appel Spice, Vobuty, Staří známí či Bohemia Universal Band. Největšími taháky ovšem budou koncerty Maxim Turbulence a Vašo Patejdla. Slavnostmi bude provázet Marek Leština.

Návštěvníci mohou přijít nejenom na hlavní program. Součástí slavností bude i doprovodný program. V sobotu například v hasičské zbrojnici ukáží hasiči svoji techniku. Ve 14 hodin zase na zahradě Dělnického domu zazpívá romská kapela Gipsy 4 Čhave. Součástí slavností bude i Bartolomějská pouť.