A oslavy začnou pěkně zčerstva. Již od 8 hodin Nohejbalový turnaj trojic, do půl desáté se také musí zapsat účastníci cyklistického závodu, jež odstartuje v 10 hodin.

Ve 13 hodin pak propuknou oslavy naplno a to slavnostním zahájením před budovou zdejšího obecního úřadu. V tu chvíli otevřou novou hasičskou zbrojnici.

Odpoledne je pak na programu množství akcí. Profesionální hasiči předvedou vyprošťování z vozu, nejmladší dobrovolní hasiči pak útok. Nad obcí se budou moci zájemci proletět v malém vrtulníku. Nebudou chybět pohádky pro děti, vystoupení dětí ze zdejší mateřské i základní školy, zahraje i Big Band ze Železného Brodu.

V budově Základní školy bude zpřístupněna výstava z historie a současnosti SDH Koberovy, TJ Sokol Koberovy a Obce Koberovy. Od 14 do 17 hodin se koná i dětský den. Večer pak na hřišti u Kulturního domu vystoupí skupina Gradace.

Poznámka na konec. Zdá se vám, že obec Koberovy je nějak mladá? Zde je vysvětlení. Obec byla dlouho rozdělena, část patřila k Vrátu a část k Loučkám. 24.října 1924 byla výnosem ministerstva vnitra obec Vrát rozdělena na tři samostatné obce, a to: Vrát s Prosíčkou, Líšný s Libentinami a Koberovy s Chloudovem, Hamštejnem a částí obce Loučky. V roce 1960 byly dále Koberovy rozšířeny o obec Besedice a osady Michovka, Zbirohy a obec Vrát s Prosíčkou.