Dorazí sem kultovní žižkovsko – hanspaulské seskupení Krausberry. Zazní hity Kořenová zelenina, Starý časy, Šiksa a gádžo, Vendulka, Můstek, letitý Sluneční hrob, Podíly, Hospodskou holku, Na Hrad, Vlak na Kolín a další.

Nespoutaná a živočišná. Právě taková pověst provází kapelu, kterou založil bubeník, zpěvák, skladatel a textař Martin Kraus, když se v roce 1984 rozešel po tříletém soužití se skupinou Bluesberry.  Jednu ze zásadních rolí v tvorbě kapely hrálo přátelství Martina Krause a Zdeňka Vřešťála ze skupiny Nerez. Právě on pro Krausberry napsal zásadní songy jako Vlakem na Kolín, Ohníčky nebo Ubrusy. Většinu textů si ovšem stvořil Martin Kraus osobně.

V druhé polovině 80. let si kapela vybudovala slibnou pozici jak mezi fanoušky blues, tak mezi fandy tvrdšího rocku. Vydala CD Krausberry, ale hned poté se kapela rozešla. Kraus vydržel bez muziky pět let. S obnovenou kapelou natočil v roce 1996 album Na větvi, které obohatili hostující kytarista Radim Hladík nebo bratři Tesaříkové z Yo Yo Bandu.

A kapela začala opět pravidelně koncertovat. V roce 1998 vydala album Šikza a Gadžo, poté následovala nahrávka Na hrad!, před osmi lety album Nálada, předloni  dvojcédéčko Živě v Malostranské Besedě.

Zatím poslední počin, album 30+1, sestavené z nahrávek z let 1987 až 2007, vyšlo k 31. výročí založení kapely letos na jaře.
V jabloneckém Klubu Na Rampě Krausberry vystupují pravidelně, koncerty jsou velmi povedené, hudbou počínaje, přes komunikaci s publikem, až po vtípky konče.

Koncert startuje ve 20.00. V předprodeji stojí lístky 170, na místě 200 korun. Studenti platí jednotně 170 korun.