První tóny festivalu se rozezní již 11. května. Slavností zahájení proběhne za účasti císaře Karla IV., v rámci prvního festivalového představení v Městském divadle Noc na Karlštejně.

Společnými silami městského divadla, ZUŠ Jablonec, Eurocentra Jablonec a magistrátu města tak vznikla variabilní nabídka programů, která zachycuje širokou škálu žánrů. “Celkově máme během festivalu připravenou přibližně padesátku představení. Naší projekci jsme postavili zejména na muzikálu Noc na Karlštejně, jedná se o jednu z nejlepších českých muzikálových scén. Zajímavá bude jistě i opera Bohéma, kde Norbert Baxa představí celou plejádu zpěváků z Austrálie, Číny, Japonska, Mexika či Kanady,” sdělil ředitel divadla Pavel Žur.

Jablonecký ohňostroj na přehradě a lampionový průvod pod vedením mažoretek Jablonecká jablíčka.
OBRAZEM: Jablonecké čarodky byly chladné ale působivé

Město plné tónů mění Jablonec nad Nisou v kulturní středobod, kde se setkávají jak profesionální interpreti, tak i amatéři z řad dospělých i dětí. K festivalu tak neodmyslitelně patří i řada koncertů pod vedením ředitele jablonecké Základní umělecké školy Víta Rakušana. “Pro nás jsou stěžejní koncerty v úterý 30. května, které proběhnou v rámci dalšího festivalu ZUŠ Open 2017. Ten je celorepublikovou oslavou základního uměleckého vzdělávání. V tento den bude možné vidět vystoupení žáčků jablonecké ZUŠ po celém městě,” řekl Vít Rakušan.

I letos pokračují hudební středy na Mírovém náměstí před radnicí. Tentokrát ale čeká na návštěvníky možnost posezení přímo před vystupujícími hudebníky. “Chceme návštěvníkům zajistit větší pohodlí, proto jim poskytneme i před radnicí křesílka,” uvedla za magistrát města Jana Fričová.

Festival se každoročně odehrává průběžně na několika místech. Patří k nim letní scéna Eurocentra, Městské divadlo, Mírové náměstí, ale také náměstí Dr. Farského, Klub Na Rampě,Tyršovy sady nebo dokonce molo jablonecké přehrady.

Václav Helšus, herec a dramatik libereckého Divadla F. X. Šaldy
„Pořád se cítím jako ten kluk ze mlejna" říká herec Václav Helšus

Koncertní neděle v Tyršových sadech se konají již tradičně pod taktovkou Eurocentra. “Na koncerty do Tyršových sadů přicházeli v loňském roce až dvě tisícovky návštěvníků. Pro příchozí jsou připravená křesílka. V altánku se odehrávají menší hudební formace, k poslechu hudby je zajištěn ve spolupráci s La Kavárnou prodej kávy a vína,” komentovala ředitelka Eurocentra Marta Procházková.

Třešničkou na festivalovém dortu bude poslední činohra v pondělí 18. září v podání Elišky Balzerové. Divadelní představení Můj báječný rozvod v sobě nese nejen vtipný příběh, ale také obrovský herecký výkon, kdy se ve všech osmnácti rolích představí jediná herečka.

Za město přebral záštitu nad třetím ročníkem festivalu Město plné tónů náměstek primátora Miloš Zahradník. “Kultura a konkrétně hudba je mi hodně blízká už od útlého věku. Těším se mimo jiné na Viléma Veverku na mole jablonecké přehrady. Je to výjimečný a navíc velice příjemný hudebník”. Program by měl finální podobu získat do konce května. Aktuální informace týkající se případných změn programu například z důvodu počasí naleznete na oficiálním webu www.mestoplnetonu.cz.

Zlatý olympionik v moderním pětiboji z roku 2012 David Svoboda navštívil Jablonec
Olympijský vítěz v pětiboji David Svoboda rozdával podpisy jako o život