Zpěvačka si během koncertu hrála na rošťandu. Koketovala s muži na pódiu i v publiku. V druhé polovině dokonce sestoupila k jednomu z fanoušků: „Můžu vás políbit? Já jsem se nikdy nelíbala s vousatým chlapem," smála se.

Mezi prvními písněmi zazněl její velký hit Jinak to nebude. Koncert uzavřela svým druhým Láska je láska v disko úpravě a dokonce ho ještě jednou zopakovala.

Průřez styly

Její repertoár zahrnuje snad všechny žánry. Dostalo se na muzikály, dojemné balady, popové bezstarostné začátky i rockové výlety do zahraničí. Ty byly bohužel nejslabším místem vystoupení.

Smells Like Teen Spirit od Nirvany i You Shook Me All Night Long od AC/DC hodně ubírá český text. A ani k jedné se nehodí ženský vokál. Hlavně nirvánovské hymně nesluší žádná cover verze. Je zažitá jako originál a ten nic nepřekoná. Další předělávka byla z repertoáru Mariky Gombitové - Vyznanie, které vyznělo lépe.

Několik písniček bylo rovněž převzatých, ale do repertoárového listu Bílé už nějaký ten pátek patří, například Pískovec původně You Don't Have To Say You Love nebo Desatero v originále Hallelujah.

Skvělým tahem na koncertu byla zadní projekce, která vystoupení posouvala daleko za hranice Česka. Divák měl pocit, že se ocitl na zahraniční show.

Bílá se mockrát převlékla, ale v programu nevznikaly žádné díry. Vždy je něco zajímavého vyplnilo: bubenická exhibice, vystoupení svítících tanečníků The Pastels, malování světlem Alexe Dowise, které doprovázelo i některé písničky a vytvářelo na „plátně" i doprovodné obrázky k textu. Originální oživení!

Během jednoho převlékání také na obrazovce běžel medailonek zpěvačky o jejích úspěších a historii její kariéry. Diváci se také dozvěděli, že Lucie Bílá je prostě nepřekonatelný fenomén.

Rozsah a energie

Pěvecky byla zpěvačka ve výborné formě. Její hlas je energický a má velké rozpětí.

Zvláštně působila místa, kdy Bílá přemlouvala publikum, aby jí více tleskalo.

Vlastně toto naléhání začalo ještě před jejím koncertem, kdy předskokanka Patricie před poslední písničkou vyhrožovala, že když nebudou diváci dostatečně tleskat, Lucka nepřijde. Přesto přišla.

Naprosto spokojená byla až na konci show při Standing Ovation.

Během koncertu se s publikem příliš nevybavovala. Nechala si to až na konec. Neopomenula si vystřelit z novinářů, kteří ji za její povídání a děkování kritizují.

Ke konci koncertu jí přišla poděkovat i maminka. Přinesla jí kytičku.

Pomsta politice

Dokonce se prý pomstila politikům, že jim „vyfoukla" všechny billboardové plochy.

Ona sama si ale myslí, že žijeme v krásné republice. „Někdy si z nás střílí novináři nebo politici, ale zatím se nestřílí po nás, tak je to v pořádku. Naše národní povaha je jako naše jídlo: Někdy nám je po ní těžko, ale nemůžeme bez ní žít," vystihla svůj vztah k republice pěvice.

Bílé v Tipsport areně tleskalo více než tři tisíce spokojených fanoušků. Koncert byl na sezení, ale většina jich na konci při potlesku povstala.

„Vůbec se mi na koncert nechtělo, ale nakonec jsem ráda, že jsem šla. Vše bylo úžasné, skvělá světelná show, taneční doprovod, hosté … Celé to bylo dobře připravené, ale to se od Bílé dalo čekat," pochválila Pavlína Pommerová z Jablonce nad Nisou.