Už nyní jsou na e-vstupenka pro zájemce dvě kategorie lístků. Magdalena Kožená má letos čtyři koncerty v České republice. Ten první byl v květnu na Pražském hradě. Vstupenky byly v relaci 7500 a 5000 korun. Díky sponzorům a ziskům z reklamy se podařilo jablonecký koncert zařadit do cenové skupiny 700 a 500 korun za místo. „Náklady na celou akci budou v řádu do půl milionu korun," poznamenal Žur s tím, že děkuje za každou další podporu. Kdo by měl cestu v polovině června do Moravského Krumlova, mohl by si koncert vyposlechnout na zámku v Rytířském sále. Dva dny po Jablonci ji v září ještě uslyší v Brně.

Světově proslulou operní pěvkyni viděli Jablonečané ve zdejším divadle 8. ledna 2004. Se servisem, jaký se jí dostalo byla spokojena a Jablonec je tak zárukou pro kvalitní realizaci projektu. „Její kalendář je obsazen už do roku 2017," upozornil ředitel jabloneckého divadla. Své renomé si diva vydobyla především v Rakousku.

Na zářijovém koncertě, kde bude pěvkyni na varhany doprovázet Christian Schmitt, zazpívá Kožená z kůru. Pro diváky bude proto kostel osazen přenosovou technikou a promítacími plátny. „Církev je projektu nakloněna a s děkanem máme, myslím, velmi dobré vztahy," míní Žur.

Magdalena Kožená mezi nejproslulejší pěvkyně současnosti. Tuto její pozici dokládá řada domácích i zahraničních ocenění a exkluzivní smlouva s nahrávací společnosti Deutsche Grammophon Gesellschaft. Je pravidelným hostem předních světových operních i koncertních podií.

Na jabloneckém koncertě zazní skladby z období baroka, klasicismu a romantismu od těchto autorů: Henry Purcell, Hugo Wolf , Franz Schubert, Richard Strauss, Antonín Dvořák, Georges Bizet.