Pro bezpříspěvkové dárce krve, kteří se prokáží průkazem, stojí vstupenky k sezení pouze 90 korun, k stání pak 60. Ostatní platí dvojnásob. Hraje Sky Way, uvádí Jan Čenský, bohatá tombola, doprovodný program s překvapením, následuje disko Petra Salavy.

„Akce je věnována jedním slovem dárcům. Počínaje těm, kteří darují ze svého nitra to nejcennější a nenahraditelné, svoji krev. Dále patří všem dobrovolníkům, ti darují společnosti svůj čas a své síly, pomáhají realizovat různé akce a činnosti a jejich světlo rozehřívá lidská srdce. No a v neposlední řadě je to věnované dárcům, bez jejichž podpory bychom jen těžko cokoliv realizovali," uvedla ředitelka ČČK Jablonec nad Nisou Kateřina Havlová.

Hejtman Martin Půta tuto akci sleduje od jejího zrodu: „Těší mě, že mohu nad tímto večerem převzít již podruhé záštitu. Trápí nás neustále špatné zprávy okolo nás, proto každá akce, která je světlem a ukazuje to nejlepší, co je v nás lidech, je vítána. Poděkovat lidem, kteří pro společnost přinášejí jiskřičky lidství a zároveň tím podpořit veřejnou sbírku na vytvoření humanitárního stanoviště je obrovská myšlenka."

„Spolupracuji dlouhodobě s ČČK Jablonec nad Nisou, dělají skvělé věci a podpořit je, je samozřejmostí každého, kdo přemýšlí dále, než za první zatáčku života," uvedl senátor Jaroslav Zeman.

A jak již hejtman Libereckého kraje zmínil, v poslední řadě je tento večer i benefiční sbírkou na vybavení HUMANITÁRNÍHO STANOVIŠTĚ, to je určené, nejen pro vytvoření zázemí na různých veřejných akcích, programech připravovaných pro děti, ale hlavně jako stanoviště, které může humanitární jednotka využít při mimořádných událostech (př. jako byly letošní povodně).(katy)