METAL JE EXTRÉMNÍ SPORT, ALE KOLLER JE KOLLER

Koncert drsné legendy Törr, to byl bez přehánění extrémní sport a jistota scény podobně jako následující Root a Alkehol. Ale i hlavní scéna sázela na jistoty. Bylo by však škoda vynechat koncert divoké legendy Jasná Páka s hostem Davidem Kollerem u bicích i mikrofonu a zpěvákem Petrem Vášou. Show jako zamlada, hity Špinavý záda, Už se zase válí, Buď na mě nebo Výletní autobus nechyběly. Nejen máničky si to užily.

Benátská! 2017. Den druhý, pátek 28. července 2017.
Pátek na Benátské! 2017: Frajeři, šoumeni a romantika VOL. 1

Výživnou show plnou dávných hitů i legrace nabídl festivalu Ivan Mládek. Tvrdil, že jeho klavírista podniká v Praze v peep show, ale Ivan do toho s ním nepůjde, už na to nemá nejmladší manželku. Hrál Jez i Jožina, Lenka Plačková zpívala Neopatrného křečka a plný stan Rádia Impuls si to užil, jako o něco dřív koncert krásné Debbi. Dala nejen letní hit La la, ale i duet s kytaristou Marcelem i písničky z nové desky. „Užily jsme si Ivana, paráda,“ shodly se tři dámy z Liberce, Martina, Káťa a Renata. „Bavil nás i Ztracenej,“ dodaly.

BÁRTA A ALICE? STRHUJÍCÍ JÍZDA

Od Dana Bárty jsem zvyklý na různé „skopičiny“ s jeho Illustratosférou, s J. A. R. ba i Sexy Dancers. Ale ani to mě nedokázalo připravit na strhující jízdu, kterou nabídl festivalu se svou znovu obnovenou plzeňskou rockovou kapelou Alice. Hej ty, Coma plus či A to tě trochu bolí, vzpomínal na divoká devadesátá léta ve zkušebně i na pódiích nejen v Plzni. „Dámy a pánové, tato píseň pojednává o marném boji talentovaného chlapce s klepety šoubyznysu. I po těch letech má cenu ji zpívat,“ uvedl jeden song. I při něm byl divoký, zachytit ho fotoaparátem „nějak kloudně“, nebylo jen tak. „Slepej, mladej, blbej, přišly časy zlý,“ končil Dan show. A my zase věděli, jak vypadá pozitivní šílenství.

Jubilejní 25. ročník hudebního festivalu Benátská! začal 27. července v Liberecké části Vesec. Na snímku je Gambrinus stage.
Deník doporučuje aneb Co byste rozhodně neměli na letošní Benátské! propásnout

FRAJER HABERA HITY NEŠETŘIL

„Proč jít na koncert Pala Habery se skupinou Team? Protože je nejvíc sexy chlap na světě,“ tvrdila Barbora Nejedlá, divačka z Liberce. Jenže Palo „zařídil“, aby si to i fotografové užili. Běžně nás nechají kapely fotit první tři písničky a „už mazejte, ať nepřekážíte našim fanouškům, ti jsou pro nás nejvíc“. Jenže Team jsme směli fotit až skoro ke konci. Takže jsme si nemohli nafotit zblízka, jak si vzal Habera na rampu mladičkou divačku, prý slavila patnácté narozeniny, tuším, a zpíval jí hit. Během hodiny a půl Benátská! slyšela od Teamu hity  Prievan v peňaženke, Je to vo hviezdach, Krátké lásky, Malá nočná bůrka, Držím ti miesto a nakonec Reklama na ticho. Vydařený koncert to byl.

zpěvačka Lenny
ROZHOVOR: Vždycky jsem chtěla dělat muziku a cestovat, říká Lenny

MIG A STAROUSEDLÍCI

„Ještě jednu písničku od Habery chci,“ křičela poté kousek od pódia jedenáctiletá Natálie Javůrková z Vesce. „Písničky od Teamu se mi líbily všechny,“ tvrdila. „Nejlepší byla ta poslední, Reklama na ticho,“ byl si jistý její osmiletý bráška David. „Na Benátskou! chodíme už pět let i s dětmi. Všichni si to vždycky užijeme,“ prozradil otec rodiny Petr. „Já bych potřeboval všechny kapely na jednom pódiu, abych nemusel přebíhat, ale bylo to super jako každý rok. Dnes jsme si nejvíc užili Alkehol. Je to kapela mého mládí, na ní jsem vyrůstal. Ale dnes byl dobrý i Habera, včera Patejdl a Horkýže Slíže. Každý den si člověk něco vybere. Náš David se zítra těší na Rybičky 44, nejradši má od nich Léto a ty pomalé,“ dodal Petr Javůrek.

Jubilejní 25. ročník hudebního festivalu Benátská! začal 27. července v Liberecké části Vesec. Na snímku je Gambrinus stage.
FOTO: První den Benátská! 2017 bavili Nagy, Wohnouti a Těla

A MIG 21 naštěstí zase pozměnil show. Na scéně měl disko kouli, proháněl se malotraktorem a Macháčkova Máma se zase vrátila těhotná. Na festivalu si pak kapela nahrála od publika refrén do nové písničky o svobodě. I tu Mig hrál celou a měl s ní úspěch. Zase mu to vyšlo na jedničku.

TĚŠÍM SE NA ŠKWORY

Sedmnáctiletá Lenka z Kutné Hory, náš milý host, byla na Benátské! poprvé v životě, ač šlo už o 25. ročník. Ale dalo se říci, že hard rockové finále patřilo především jí.  „Kapely Harley a pak i Doga, to byla přesně moje muzika. A ještě se těším na sobotu na Škwor, o ty bych taky nerada přišla,“ tvrdila usměvavá slečna. A těšila se.

Status Quo
STATUS QUO se vyšvihli na mezinárodní seznam nejžádanějších kapel na světě