PÁTEK 4. LISTOPADU

Wohnout – Sladkých dvacet, Jablonec – Eurocentrum, od 20.00
Host: Lola. Wohnout vzkazuje: „Oslavte s námi 20 let existence Wohnoutů! Těšte se na úplně nový playlist, který bude obsahovat skladby ze všech desek, co jsme vydali. Povezeme si vlastní světelný i zvukový park. Těšte se i na nový merchandising! Bude to velké a legendární! Těšíme se na vás!" Od 23 hodin afterpárty na Rampě rozjíždí DJ Root.

Vánoční Tiffany pro dospělé, Tanvald – Středisko volného času, od 16 hodin
Výroba skleněných vitráží nejen s vánočními, ale i s jinými motivy dle individuálního výběru.

Halloweenská stezka odvahy, Jablonec – areál Srnčí důl, za Kauflandem, 17 – 19 hodin
Pořádá DDM Vikýř. Doporučené vhodné oblečení do podmáčeného terénu a pro strašpytlík i svítilna.

Krysáci, Jablonec – Městské divadlo, 8.30 a 10 hodin
Příběhy krysích kamarádů Huberta, Hodana, Edy – laboratorní myšky a trpaslíka Ludvíčka se tentokrát odehrávají v odlehlém koutě moravských Vizovic. Pohádka na motivy známého Večerníčku.

Letošní houby Jizerských hor, Tanvald – MDC Maják, od 15 hodin
Přednáší a řadu obrázků představí houbař Petr Hampl, člen Mykologické odbočky ČMS Velké Hamry.

Lichožrouti, Jablonec – Kino Junior, 15.30

Tenkrát v ráji, Jablonec – Kino Junior, 17.30

Pohádky pro Emu, Jablonec – Kino Junior, 20.00

Doctor Strange, Jablonec – Kino Junior, 22.15

Tenkrát v ráji, Železný Brod – KC Kino, 19.30
Příběh letce, boxera a horolezce Josky Smitky, který se s životem pral stejně, jako s do té doby nepřekonanými strmými stěnami pískovcových věží Českého ráje. Byl nejen vrcholovým sportovcem, ale také přesvědčeným antifašistou. Láska ke skalám, přátelství kamarádů a vyvolená žena mu dávaly sílu překonávat překážky, které mu připravil osud.

Výlet s parní lokomotivou
Výtopna Jaroměř připravuje Klub přátel železnic Českého ráje společně s Komitétem pro udržování památek 1866 jízdy zvláštních parních vlaků (4. a 7. na trati Turnov Jaroměř, odjezd z TU v 10.51) vedených lokomotivou 310.0134 s názvem Návštěva císaře Františka Josefa I. na bojištích 1866 a to ve dnech 4. až 7. listopadu. Ve vlaku v neděli bude zařazen vůz s císařem Františkem Josefem I. a družinou. Při pobytech ve vybraných stanicích bude i doprovodný program. Komitét připravil také vystoupení vojenské hudby a přehlídku historického vojska. Jízdní řády najdou zájemci na vytopnajaromer.cz.

Trollové, Tanvald – Kino Jas, 17.00
Americký animovaný film od studia DreamWorks a tvůrců Shreka. Oblíbené postavičky Trollů poprvé ožívají v celovečerním filmu. Najdi svoje štěstí.

Inferno, Tanvald – Kino Jas, 19.00
Americký napínavý thriller podle knihy Dana Browna. Další příběh symbologa Langdona a jeho pátrání po další záhadě. V hlavních rolích Tom Hanks a Felicity Jones.

A V SOBOTU? Třeba Benefiční ples ČČK a Útulku Dášenka v Eurocentru

SOBOTA 5. LISTOPADU

Trollové, Tanvald – Kino Jas, 17.00
Americký animovaný film od studia DreamWorks a tvůrců Shreka. Oblíbené postavičky Trollů poprvé ožívají v celovečerním filmu. Najdi svoje štěstí.

Jack Reacher: Nevracej se, Tanvald – Kino Jas, 19.00
Americký akční thriller. Další nové dobrodružství hrdiny úspěšné knižní série Leeho Childa. Neustupuj. Nevzdávej se. Nevracej se. V hlavních rolích Tom Cruise a Cobie Smulders.

Cliff Moore + Rampa rock live, Jablonec – Klub Na Rampě, od 20.00
Koncert – skladatel, kytarista a zpěvák s jabloneckými muzikanty.

Den válečných veteránů aneb pomníčky 2016, Smržovka – sraz u Zámečku, 8.30
Devátý ročník pochodu ke Dni válečných veteránů.

Benefiční ples Českého červeného kříže a Útulku Dášenka, Jablonec – Eurocentrum, 20.00
Hraje skupina Sky Way, jako host vystoupí Klára Kolomazníková (ze skupiny Holki), večerem provází Petr Šabaka a Lucie Fürstová. Malá i velká tombola, půlnoční překvapení.

Trollové, Železný Brod – KC Kino, od 15.00 hodin
Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli!

Doctor Strange, Železný Brod – KC Kino, 19.30
Dr. Stephenu Strangovi život změnila autonehoda, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je nucen hledat uzdravení jinde. Kamar-Taj ale není jen chrámem uzdravení a zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu, anebo bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru.

Rockové dušičky – koncert, Bzí u Železného Brodu – sokolovna, od 20.00
TJ Sokol Bzí zve. Hraje Sarah, John Silver a Krásná Práce.

Společně nejen na jevišti, Jablonec – Městské divadlo, od 17 hodin
14. ročník komponovaného pořadu, který dává možnost handicapovaným i zdravým umělcům vystoupit na jevišti jabloneckého divadla. Součástí jsou i pohybové dílny, které vedou zkušené lektorky. Celý večer je tlumočen do znakového jazyka. Můžete se těšit na klavírní a taneční vystoupení. Uvidíte také scénku s názvem Karel lovec žen. Hostem večera bude Hands Dance Brno a Eva Pilarová s doprovodem.

Lichožrouti, Jablonec – Kino Junior, 13.30

Trollové, Jablonec – Kino Junior, 15.30

Pohádky pro Emu, Jablonec – Kino Junior, 17.30

Doctor Strange, Jablonec – Kino Junior, 20.00

Tenkrát v ráji, Jablonec – Kino Junior, 22.15

NEDĚLE 6. LISTOPADU

Zločin v Posázavském Pacifiku, Tanvald – Kino Jas, 18.00
Hudební komedie z trampského prostředí Čech 30. let. Napsali Martin Vačkář a Ondřej Havelka, hudební aranžmá Petr Tomeš j.h., choreografická spolupráce Martin Packa j.h. a hudební nastudování Adam Bartoň. Režie : Marie Trunečková.
Hraje Divadelní spolek Krakonoš Vysoké nad Jizerou.

Tradiční auto – moto burza, Držkov – u sokolovny, od 7 hodin

Indický duchovní Mytri Suchetas, Jablonec – Knihkupectví Serius, od 18 hodin
Přednáška a beseda.

Nebe a led, Jablonec – Kino Junior, 10.00

Tvořík, Jablonec – Kino Junior, 13.30
Tématická kreativní dílnička pro děti před projekcí dětského filmu. Veškeré výtvarné pomůcky jsou zajištěny přímo v kině, dítko si s sebou musí přinést pouze pracovní oděv a svačinu, kterou si sní o přestávce mezi dílničkou a filmem.

Robinson Crusoe: na ostrově zvířátek, Jablonec – Kino Junior, 15.00

Lichožrouti, Jablonec – Kino Junior, 17.30

Bezva ženská na krku, Jablonec – Kino Junior, 20.00

BoBoběh, Bedřichov, 10 – 16 hodin
Krásná trať skrze podzimní Jizerské hory o délce nepříjemných 30 km a s dlouhým stoupáním z Ferdinandova až na Olivetskou horu ukáže, kdo je zdejším králem Jizerských hor.

Světlý pramen, Semily – Kino Jitřenka, 15.45
Šostakovičův balet Světlý pramen z roku 1935 byl Stalinem zakázán, protože si dělal legraci ze socialistického realismu. Alexej Ratmanskij, největší současný ruský choreografický talent se chopil zcela zapomenutého libreta i hudby a vytvořil tak komediální balet, který podle kritiků „umí vtipem i zabíjet". Ratmanskij svým ostrovtipem oslovil diváky daleko za hranicí Ruska. Balet mu získal ohromné uznání v USA a zahájil jeho hvězdnou kariéru. Rok po premiéře Světlého pramenu byl jmenován uměleckým ředitelem Bolšoj baletu.