Říjnový program kina Radnice divákům nabídne historicky přímý přenos koncertu České filharmonie z Rudolfina. Pilotní přenos proběhne v sobotu 25. října od 14.45 hodin a jeho cílem přilákat mnohem širší obecenstvo, než může Rudolfinum pojmout.

Oblíbený klenot české vážné hudby, Dvořákova symfonie Z Nového světa, je totiž v Rudolfinu již téměř vyprodaný. Diváci kina Radnice o něj však nemusí přijít a naopak si jej můžou vychutnat v prostředí svého oblíbeného kina. Koncert bude řídit uznávaný šéfdirigent tělesa, Jiří Bělohlávek.

Jiří Bělohlávek se velmi těší

„Obrazový a zvukový zážitek v kině má vysokou míru autenticity, proto budeme hrát s vědomím, že je v tutéž chvíli s námi nebývalý počet soustředěných a zanícených posluchačů, a moc se na to těším," prozradil šéfdirigent České filharmonie, který v průběhu celé své profesní dráhy spolupracuje i se světovými operními domy.

Pod drobnohledem HD kamer

Zážitek diváků v kinosálech bude nejen cenově dostupnější oproti vstupence do Rudolfina, ale také bohatší o detaily, jež nabídne na deset kamer používaných při přímém přenosu. Kromě koncertů samotných diváci zhlédnou úvod před oběma představeními, budou sdílet atmosféru Rudolfina před rozezněním prvních tónů a v rozhovorech vysílaných během přestávky se dozví zajímavosti ze zákulisí koncertu.

Česká filharmonie je světově uznávaným orchestrem, patří k absolutní koncertní špičce, a je tedy přirozené, že se projektem satelitních přenosů přiblíží stejně renomovaným zahraničním tělesům. Po přenosech operních, baletních a činoherních, které nám už léta ukazují to nejlepší ze světových pódií, je ta pravá chvíle nabídnout divákům v kinech v HD kvalitě a špičkovém zvuku také obsah vysílaný z České republiky.

Cena vstupenek je 250 korun a sleva ZTP neplatí.