Liberecký kraj si pro rok 2012 vybral motto své prezentace v oblasti cestovního ruchu. „Liberecký kraj křehká krása, vybroušená chuť" v sobě snoubí široký záběr toho, co region nabízí. „Abychom návštěvníkům dokázali, že u nás tradice jako sklářství, bižuterní výroba či pivovarnictví stále žijí," doplnila Eva Hornová, vedoucí krajského oddělení cestovního ruchu.

Pro tuto příležitost vydali mapu pivovarů a brožuru Za skleněným zážitkem, kde se návštěvníci dozví o možnosti „aktivně" se podílet na vyzkoušení si sklářské či bižuterní výroby.

Vyvrcholením tohoto tématu bude výstava s názvem Křehká krása, vybroušená chuť o srpnovém víkendu 24. 26. 8. v Eurocentru v Jablonci nad Nisou. Cílem je ukázat spojení bižuterie, skla, pivovarů, uměleckých spolků, módních přehlídek či řemeslných dílen jako vhodný nástroj zážitkové turistiky. Tváří celé výstavy jsou MISS Liberec 2012.

Celá akce se koná ve spolupráci s městy Jablonec nad Nisou a Liberec, Eurocentrem Jablonec nad Nisou, Svazem výrobců skla a bižuterie, Okresní hospodářskou komorou v Jablonci nad Nisou, Jabloneckým kulturním a informačním centrem, Muzeem skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, Sundiskem a Českou centrálou cestovního ruchu Czechtourism.

Právě spojení s Czechtourism a módní návrhářkou Janou Berg odstartuje další sklářskou celorepublikovou akci Glassart Festival. Kromě rozsáhlé společné kampaně pro letní období budou pro návštěvníky vytvořeny i zážitkové tipy na výlet, které budou volně ke stažení v *pdf souborech na www.liberecky-kraj.cz.

Sklářská muzea v kraji se navíc zapojí do tzv. společné vstupenky vydané u této příležitosti. Návštěvník získá zvýhodněné vstupné či jinou formu bonusu a za nasbírání určitého počtu razítek z jednotlivých muzeí postoupí do slosování o sklářský či bižuterní výrobek.

Více informací a přehled vystavovatelů najdete na www.liberecky-kraj.cz