Kino Radnice Jablonec: 27. a 28. září ŠMOULOVÉ 2, 17.30. V pokra­čování rodinné komedie Šmoulové vytvoří zlý čaroděj Gargamel pár nezbedných stvoření podobných Šmoulům tzv. Neplechy a doufá, že s jejich pomocí získá všemocnou kouzelnou šmoulí esenci…

Kino Radnice Jablonec: 27., 28., 29., 30. září DONŠAJNI, 20.00. Nová komedie režiséra Jiřího Menzela. Operní soubor na malém městě se rozhodne uvést Mozartova Dona Giovanniho. Pohled do zákulisí příprav odhalí svět opery zbavený pozlátka. Příběh o lásce a zklamání, o hudbě a vášnivém milování a o lidech, kteří žijí svůj život opeře navzdory. V hlavních rolích: Jan Hartl, Libuše Šafránková, Martin Huba, Jiřina Jirásková, Ivana Chýlková a další.

Kino Radnice Jablonec: 28. září OGGY A ŠKODÍCI, 15.30. Oggy a škodíci se konečně dočkali filmového zpracování! Již od stvoření světa jsou kocour Oggy a švábi Joey, Marky a Deedee zamotaní do věčné bitvy. Jejich boj je tak „hustý", že nějaká šarvátka mezi dobrem a zlem je proti tomu úplné „prd". Čeká vás celých 80 minut záškodnictví Oggyho a jeho zlomyslných nepřátel!

Kino Radnice Jablonec: 29. září JUSTIN: JAK SE STÁT RYTÍŘEM, 15.00. Vtipy nabité animované dobrodružství o chlapci Justinovi, který měl svůj velký sen. Dnes se kluci chtějí stát slavným muzikantem nebo hokejistou, ale Justin je ze středověku a chce se stát rytířem. Táta by z něj měl radši právníka, a tak se Justin potají vyplíží z domu a vydá se za dobrodružstvím. Na cestě potká odvážnou a stejně tak krásnou dívku Taliu, velmi potrhlého kouzelníka nebo krokodýla Gustava, který se pro změnu rozhodl být drakem. A hned u svého prvního rytířského úkolu se Justin docela zapotí, protože zachránit království, to není úplně učebnicová brnkačka na rozcvičení…

Kino Radnice Jablonec: 29. září ELYSIUM, 17.30. Netrpělivě očekávané akční sci-fi v režii Neilla Blomkampa (District 9). V roce 2159 existují dva druhy lidí: velmi bohatí, kteří žijí na nedotčené umělé kosmické stanici s názvem Elysium, a zbytek živoří na přelidněné zničené Zemi. Tajemnice Delacourt je ochotna udělat cokoli, aby pro obyvatele Elysia zůstal zachován jejich luxusní životní styl. A naopak lidé na Zemi jsou ochotni udělat cokoli, aby se jim povedlo získat své místo na Elysiu. Max se zapojí do nebezpečné operace, která by mohla přinést rovnost dvou polarizovaných svě­tů.

Kino Radnice Jablonec: 30. září DIANA, 17.30. Legenda je vždy jen část pravdy. Životopisné drama vypráví příběh známé princezny z Walesu a zaměřuje na poslední roky života Lady Diany, princezny lidských srdcí. Roky, které vyvrcholily tragickou smrtí při honičce s paparazzi. Roky, které pro veřejnost skrývají nejedno tajemství. V hlavní roli Naomi Watts.

Kino Radnice Jablonec: 5. října EVŽEN ONĚGIN, 18.45. Anna Netrebko a Mariusz Kwiecien jako zamilovaná Taťána a povýšený chladný Oněgin v Čajkovského opeře. Za dirigentským pultem stane ruský mistr taktovky Valerij Gergijev. Nová inscenace opery v produkci Deborah Warner a v režii Fiony Shaw představí dva neslučitelné ruské světy – venkovsky provinční a kosmopolitně dekadentní, jejíž dramatické vyústění zanechává tři zmařené životy.

Kino Železný Brod: 27. září COLETTE, 19.30. Židovka Colette přijíždí do Osvětimi transportem z Belgie. Vězeň Vili jí poradí, co má říci při selekci, a tím ji zachrání před smrtí v plynové komoře. Colettiny krásy si brzy všimne fanatický důstojník SS Weisacker a zaměstná ji ve své dílně. Nezadržitelně propadá jejímu kouzlu a zároveň se opájí krutostí a mocí nad životem a smrtí rasově méněcenné bytosti… Film byl natočen podle stejnojmenné novely Arnošta Lustiga.

Kino Železný Brod: 28. září DONŠAJNI, 19.30. Oslavte státní svátek s novým filmem oscarového Jiřího Menzela! Operní soubor na malém městě se rozhodne uvést Mozartova Dona Giovanniho. Pohled do zákulisí příprav odhalí svět opery zbavený pozlátka. Příběh o lásce a zklamání, o hudbě a vášnivém milování a o lidech, kteří žijí svůj život opeře navzdory. Ve své poslední roli se zde představí Jiřina Jirásková.

Kino Železný Brod: 1. října NEJVYŠŠÍ NABÍDKA, 19.30. Virgil Oldman je světově uznávaný znalec v oblasti výtvarného umění. Ve svém osobním životě je však uzavřeným samotářem okolím považovaný za výstředního génia a pronásledovaným mnohými obsesemi. Jednoho dne přijde nečekaný telefonát od neznámé ženy, která jej naléhavě žádá o pomoc při odhadu a prodeji zděděné rodinné umělecké sbírky. Virgil její nabídku přijme, ale jeho nová klientka na schůzku opakovaně nepřichází. Virgil se tak pomalu propadá do víru vášně a doprostřed hry, která navždy změní jeho šedivý život.

Kino Železný Brod: 3. října DIANA, 19.30. Princezna Diana byla jednou z nejsledovanějších a zároveň nejpopulárnějších osobností své doby. Díky vřelému vystupování a neúnavné práci pro charitu získala označení „princezna lidských srdcí", její pohřeb po náhlé a tragické smrti sledovaly dvě a půl miliardy lidí po celém světě. Kdo ale zná skutečnou Dianu Spencerovou? Film Diana není klasickým životopisem, zaměřuje se na poslední dva roky jejího života naplněné novou chutí žít, neúnavnou charitativní prací a milostným vztahem, v jaký už ani nedoufala.

Kino Jas Tanvald: 27. a 28. září LETADLA 3D, 17.00. Americký animovaný rodinný film W.Disneye. Veselý příběh práškového letadla s velkým srdcem, který sní o tom, že se zúčastní leteckého závodu okolo světa. České znění.

Kino Jas Tanvald: 27. a 28. září DONŠAJNI, 19.30. Nová česká komedie Jiřího Menzela. Příběh o lásce a zklamání, o hudbě a vášnivém milování. V hlavních rolích Jan Hartl, Libuše Šafránková, Martin Huba, Jiřina Jirásková a Ivana Chýlková.